RUSIJA JE TO: Dejan Stanković dobio najviše glasova, a nije izabran za trenera meseca

Novosti online

09. 09. 2024. u 19:48

Dejan Stanković, od ovog leta šef stručnog štaba FK Spartak iz Moskve, nije uspeo da pobedi u izboru za najboljeg trenera ruske Premijer lige (RPL) za mesece jul i avgust.

РУСИЈА ЈЕ ТО: Дејан Станковић добио највише гласова, а није изабран за тренера месеца

Instagram / FK Crvena zvezda

Iako je za bivšeg asa Zvezde, a i njenog nekadašnjeg stratega, glasalo najviše navijača u anketi RPL, njih čak 47,59%, Srbinu nije pripala nagrada.

Ovo stoga što sam broj ljudi koji glasaju za nekog trenera - ne znači automatski i da ko skupi najviše glasova pobeđuje.

Naime, ruska liga nagradu dodeljuje tako što glasaju tri grupe ljudi: pomenuti navijači, ali i fudbalski stručnjaci, te - TV komentatori.

Stanković jeste ubedljivo pobedio kod navijača, solidno se kotirao i kod TV komentatora, ali su stručnjaci (Andrej Aršavin, Vladislav Radimov, Oleg Kornauhov i Aleksandr Grigorjan) prevagnuli i, imajući u vidu da niko od njih nije glasao za srpskog stručnjaka, trijumf je na kraju odneo trener Zenita, Sergej Semak.

Jedini koji je od stručnjaka glasao za nekog drugog, bio je Eduard Mor, koji je poverenje ukazao Mihailu Galaktionovu, šefu stručnog štaba Lokomotive.

Inače, što se glasova navijača tiče, rezultati su bili ovakvi:

Dejan Stanković – 47,59%
Sergej Semak – 20,99%
Mihail Galaktionov – 14,37%
Marko Nikolić – 8,38%
Murad Musaev – 7,71%
Marcel Lička – 0,96%

Semakov Zenit je, realno, i najbolje odigrao u pomenutom periodu - vodi na tabeli Premijer lige Rusije sa pet pobeda i dva remija, a uz 17 osvojenih bodova ima i +17 gol-razliku (18:1).

Krasnodar i Lokomotiva dele drugo mesto sa po 15 bodova, a Stankovićev Spartak je četvrti sa 14 bodova i gol-razlikom 10:3.

Podsetimo, letos je titulu u Rusiji šesti put u nizu (na neverovatan, dramatičan način - u poslednjem kolu) osvojio Zenit, dok je sa sedam bodova zaostatka Spartak bio peti. Između šampiona i kluba koji je preuzeo Dejan Stanković, prvenstvo su završili drugoplasirani Krasnodar sa 56 bodova, Dinamo Moskva koji je imao isto toliko, te Lokomotiva Moskva sa 53.

Bonus video: ČIJE JE KOSOVO? Mališani Crvene zvezde su u Moskvi ovako reagovali na povike ruskih navijača (VIDEO)

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Zajedno do Pariza i pobedničkog postolja: Meridian fondacija podržala srpskog paraolimpijca (VIDEO)