UEFA, STIDI SE! Antisrpska histerija na albanski način glavna moda u Evropi

Novosti online

10. 09. 2024. u 09:39

POKUŠALI su na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj i videli da može, pa su nastavili i u Ligi nacija.

УЕФА, СТИДИ СЕ! Антисрпска хистерија на албански начин главна мода у Европи

FOTO: Tanjug/AP

Albanci svaki meč koriste, da li svoje reprezentacije, Švajcarske ili lažne države Kosovo, da ispolitizuju. I naravno, prolaze kao na EURO 2024. bez sankcija ili sa malim kaznama. Na drugoj strani, ako bilo ko odgovori i podrži Srbiju, odnosno Kosovo kao deo te zemlje, slede drakonske sankcije, pa čak i prekid meča. 

Svedoci smo takvih dešavanja i na poslednjim mečevima Lige nacija. Evropska kuća fudbala UEFA poznata je kao rigorozna kada je u pitanju mešanje politike u sport, ali prethodnih dana pala je na ispitu zbog transparenata Kosovo je Srbija i Kosovo je Albanija, pokazavši dvostruke aršine.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Naime, utakmica drugog kola Lige nacija između Kipra i takozvanog Kosova u Larnaki momentalno je prekinuta zbog transparenta koji su istakli domaći navijači – "Kosovo je Srbija". To je zasmetalo gostujućim fudbalerima koji su odbili da nastave meč dok se transparent ne ukloni.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Usledio je kratak prekid utakmice „C“ divizije Lige nacija i policija je uklonila transparent po nalogu UEFA, dok je svega nekoliko dana pre toga krovna organizacija evropskog fudbala ostala „slepa“ na identičan čin u češkoj prestonici – Pragu.

Navijači Albanije uneli su na stadion u Češkoj, gde su igrali sa Ukrajinom meč Lige nacija, transparent s natpisom: "Kosovo je Albanija" i gle čuda, meč nije prekinut!?

Na sve to istaknuta je i zastava terorističke organizacije UČK, takozvane „Oslobodilačke vojske Kosova“, poznata po ratnim zločinima na Kosovu i Metohiji tokom devedesetih i početkom dvehiljaditih.

Izostao je prekid i reakcija UEFA, dok su dvostruki aršini viđeni na delu svega nekoliko dana kasnije na prekinutom meču Kipra i takozvanog Kosova.

Ostaje da se vidi da li će UEFA imati zakasnelu reakciju i da li će pokrenuti postupak protiv Albanaca zbog sramnih i skandaloznih transparenata na meču sa Ukrajincima u Pragu. Uzimajući u obzir prethodna iskustva, naročito sa Evropskog prvenstva u Nemačkoj, više nego sigurni smo da će ostati nemi.

BONUS VIDEO: MLADIĆ IZ BEOGRADA SVUDA UZ SRBIJU: Filip sa urnebesnom majicom pruža podršku ''orlovima'' i u Lilu 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Meridian fondacija donirala opremu jedinoj laboratoriji za retke bolesti kod novorođenčadi