HAOS! Pet muškaraca zaigralo za žensku ekipu - lomili noge suparnicama, osvojili titulu, kažnjavan ko neće da igra protiv njih!

Novosti online

10. 09. 2024. u 12:50

Sve je veći broj sportskih skandala koji su vezani za nastupe muškaraca u ženskim disciplinama, i to samo zato što se ti muškarci "osećaju ženama".

ХАОС! Пет мушкараца заиграло за женску екипу - ломили ноге супарницама, освојили титулу, кажњаван ко неће да игра против њих!

Foto: Shutterstock

Poslednji u nizu takvih primera stiže iz Australije.

Naime, sidnejski ženski fudbalski klub "Leteći šišmiši", koji sa ponosom ističe da ima pet igrača koji su biološki muškarci, ali se osećaju kao žene, te da, shodno odredbama Zakona o zabrani diskriminacije na osnovu pola iz 1984. godine, imaju pravo da igraju "jer su u pitanju transrodne osobe" - postao je šampion tamošnje Premijer lige.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

U velikom finalu taj klub je pobedio Vest Penant s 5:4.

Inače, "Leteći šišmiši" su izazvali ogromnu polemiku još pred početak sezone, jer su neki klubovi najavili da će odbiti da izađu na teren protiv njih (to se desilo i u polufinalu Premijer lige, pa su tako potonji šampioni bez borbe prošli u finale), a potom je usledio pravi mali haos.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Recimo, dešavale su se pobede od 10:0, a da jedan od igrača (ne igračica) postigne šest golova, a neke suparnice su bile deklasirane i sa 12:0.

Do finala se stiglo bez poraza, ali i uz nove skandale.

Recimo, Frenk Parizi, predsednik ŽFK Sent Patrik, izjavio je da je jedan od muškaraca koji igra za nove šampion(k)e - slomio nogu igračici njegovog kluba, posle čega su, što iz prvog tima, što iz mlađih kategorija Sent Patrika otišle 24 fudbalerke, zabrinute za svoju bezbednost.

Klubovi koji su odbijali da igraju protiv pomenutog spornog tima bili su kažnjavani novčano, a prećeno im je daljim sankcijama. Zaprećeno je, od strane rukovodstva takmičenja, da bilo koja igračica koja bude javno pričala o ovome "odgovaraće na sudu zbog diskriminacije".

Sa druge strane, britanski "Dejli mejl" navodi da je finale održano uz velike snage bezbednosti, da su one zabranjivale profesionalno fotografisanje, a proveravani su i telefoni prisutnih ljudi, kako bi se videlo da li su njima fotografisali utakmicu.

Savez je sa svojih internet sajtova i naloga na društvenim mrežama povukao podatke o identitetu igrača i igračica šampionske ekipe, "kako bi se sačuvala njihova bezbednost"

Isti Savez nije se oglašavao kada su muškarci koji igraju za žensku ekipu - slomili nogu suparnici.

Na kraju je, eto, prvenstvo završeno, iako šampioni nisu odigrali šest utakmica, četiri u ligaškom delu sezone, i dve u polufinalu, jer suparnice nisu želele da učestvuju u onome što smatraju i nebezbednim i nakaradnim.

A šta vi mislite? Učestvujte u anketi "Novosti":

Anketa

Da li transrodne osobe treba da se takmiče na ovakav način?

---

Ako vas sport zanima, pratite sve najvažnije ali i najzanimljivije vesti o njemu na sportskim stranicama "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJSKUPLJI POKLON KOJI JE TITO DOBIO: Poslao ga je predsednik Amerike lično, a doneli astronauti sa Meseca (FOTO)