HRVATSKA JE ZGROŽENA: Huligani tukli gostujuće navijače sa decom i redare, a igrače pljuvali (VIDEO)

Novosti online

10. 09. 2024. u 16:24

Hrvatski navijači uspeli su da zgroze i hrvatsku javnost.

ХРВАТСКА ЈЕ ЗГРОЖЕНА: Хулигани тукли гостујуће навијаче са децом и редаре, а играче пљували (ВИДЕО)

Foto: M. V.

Naime, u 4. kolu hrvatske Treće lige - Sever, na igralištu Brana u Predavcu, nedaleko od Bjelovara, dogodile su se užasne scene. 

Igrali su Dinamo Predavec i Varteks iz Varaždina, a gosti su pobedili sa 0:3. No, rezultat je pao u drugi plan zbog scena koje su se tada desile.

Evo kako se Varteks tim povodom oglasio na društvenim mrežama, posle čega sledi i snimak velikog incidenta.

"Bili smo smešteni na deo tribine predviđen za goste, a utakmicu je u Predavac došlo da gleda malo više od dvadesetak ljudi, s maloletnom decom. 

Na gostujućoj tribini bilo je svega 10-15 odraslih, mahom članova Uprave NK Varteks, prijatelja kluba, tri žene i 14 male dece. Pri samom kraju utakmice, s još jednom zasluženom pobedom na travnjaku već na kontu, s obližnjeg dvorišta koje se nalazi iza gostujuće tribine nepoznate osobe započinju da vodom polivaju naš deo tribine i bacaju kamenje po našim gledaocima i deci. 

Na te provokativne i opasne radnje odmah verbalno raaguje naša publika, prvenstveno roditelji dece na tribini, tražeći da to prestane.

Odmah potom, organizova grupa od tih 20-ak napadača istrčava iz dvorišta uz igralište, a pridružuju im se dodatni napadači s domaće tribine, očigledno planirano. Zajedno nasrću prema gostujućoj tribini. Sabrano, niko od naših, gostujućih gledalaca, nije hteo da reaguje na ove provokacije. Međutim, u sledećim trenucima, u guranju domaćih navijača i redara, neko od domaćih napadača udara i službeno lice, radnika obezbeđenja. To je bio signal svim napadačima da nastave planirani napad, te započinje nemilosrdni fizički nasrtaj na sve koji su im se našli na putu, uopšte ne mareći što su na gostujućoj tribini i mnoga mala deca koja idu u vrtiće!

Povrh svega toga, zaista je u današnje vreme neshvatljivo i nedopustivo da se fizički brutalno napadnu i maltretiraju članovi uprave gostujućeg kluba. Ali, izgleda da primitivizam ne poznaje granice ni ligaške nivoe", ističu u Varteksu koji su snimak "napravljen zahvaljujući prisebnom fotoreporteru" predali domaćem klubu, a on policiji i čelnicima lige.

Imajući u vidu da slede snimci uznemirujuće sadržine, jer su zabeleženi momenti eksplicitnog nasilja (koji su doveli i do krvavih lica), molimo sve kojima od takvih scena može da pozli, kao i sve maloletne osobe, da taj snimak ne puštaju na svojim uređajima.

...

..

.

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner ipak leti iz tenisa zbog dopinga?! Uopšte nije istekao rok, iako to mnogi tvrde!

RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner ipak "leti" iz tenisa zbog dopinga?! Uopšte nije istekao rok, iako to mnogi tvrde!

Teniski svet je potresla informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on saznao da je "uhvaćen na delu", a potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali. Kada je za to saznao čitav svet - već je bio oslobođen optužbi. Međutim, može biti da se nije izvukao kako se činilo na prvi pogled, a i kako su mnogi ovog utorka javili, tvrdeći "da je istekao rok da Svetska anti-dopign agencija (VADA) podnese žalbu". Rok uopšte nije istekao.

10. 09. 2024. u 17:54

Komentari (0)

PAVKOVIĆ OTKRIO ŠTA MU JE ĐINĐIĆ REKAO: Dosmanlije imale kukavički plan za 6. oktobar