AKO SIN NE IGRA, LETIŠ! Crnogorac kupuje klubove u regionu, pa "skida glave"

Novosti online

11. 09. 2024. u 08:58

Slovenački list Delo je objavio da je trener tamošnjeg prvoligaša Mure Tonči Žlogar dobio otkaz zbog nesuglasica s klupskim investitorom Džordžom Junčajem.

АКО СИН НЕ ИГРА, ЛЕТИШ! Црногорац купује клубове у региону, па скида главе

Foto: Instagram

Naime, Džordžov 26-godišnji sin Stiven nedavno je stigao u Muru, a trener Žlogar nije ga stavljao u sastav jer nije bio fizički spreman za igru, tvrdi Delo.

To je Junčaja starijeg toliko razljutilo da se posvađao sa Žlogarom, koji je zatim napustio klub iako je imao uspešan start sezone. Mura je trenutno peta u Sloveniji s tri boda zaostatka za vodećom Olimpijom. Hrvatski Indeks podseća da se zimus slična situacija dogodila u Rijeci pod trenerom Željkom Sopićem, koji nije hteo da popusti i uvrsti veznjaka Junčaja u ekipu. Sopić je bio spreman da ponudi ostavku zbog ovog slučaja.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Čini se da je Džordž Junčaj, koji je rođen u Crnoj Gori, a bogatstvo stekao u Americi, odlučio da preuzme stvar potpuno u svoje ruke kako bi osigurao da mu sin dobije priliku da igra. Prema pisanju portala Nogomania, Junčaj je imenovao sam sebe za novog sportskog direktora kluba. Mura nije službeno imala sportskog direktora pošto je tu funkciju u junu napustio Robert Koren.

Foto: EPA

 

Stivenov otac Džordž Junčaj je preduzetnik koji je 2019. godine postao vlasnik Mičigen starsa, fudbalskog kluba iz okoline Detroita. Zatim je uložio u ND Goricu, a prošle godine spominjali su ga i kao ulagača, suvlasnika, pa čak i kupca Rijeke. Junčajev sin je u sklopu približavanja Miškovića i tate Junčaja došao u Rijeku, ali odigrao je samo dve utakmice u Kupu.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Iz Rijeke je otišao pre pet meseci na pozajmicu u Mičigan stars, klub svog oca. Prošlog meseca pušten je iz Rijeke bez odštete i zatim završio u Muri posredstvom oca. Stiven Junčaj dosad je bio član podmlatka Vitesea i Ciriha, a zatim je bio u slovenačkoj ND Gorici. Prema Transfermarktu, vredi 50 hiljada evra.

Posle odlaska iz Rijeke, Sopić je u vezi sa ovim slučajem izjavio:

- Došao sam u situaciju da je nekome nešto obećano i pre mog dolaska, za nešto. Sve je to u najboljem redu, do trenutka kad sam shvatio da to nije kvalitet za Rijeku. Došli smo u situaciju kad je mladić trebao dobiti neku minutažu. Ja ne bih bio ja da kod mene ne igraju najbolji, kakvu bih ja to poruku poslao svojim igračima. Ako ste bogati i imate uticaj, onda ćete igrati. Ako ništa, onda ćete biti po strani. Sada svi žele da objasne javnosti da Sopić nije podoban jer je odlučio da neće da stavi u igru čoveka koji ni po jednom kriterijumu to ne zaslužuje. Zašto da ga stavim? Da se svi posle pravimo glupim i slepim pored zdravih očiju? Zar stvarno mislite da su navijači glupi pa ne vide da igrač tog kvaliteta ne može da igra na nivou Rijeke? To se vidi iz aviona...

FOTO: Printskrin/Jutjub/HNK Rijeka

Željko Sopić

Nedavno se oglasio i Džordž Junčaj:

- Teško je pričati o svom detetu, ali verujem da je izvrstan. Fudbalom se bavi od malih nogu i bio je jedan od prvih Amerikanaca koji su dobili ponudu Barselone. Otišao je u Vites, igrao za Grashopers, pozvali su ga u Štutgart, a onda smo ga vratili kući. Igrao je za moju ekipu godinu i po i studirao. Mislim da imam jako dobar odnos s njim, verujem da ćete, ako mu se pruži poštena prilika, svi biti zadovoljni njime. Želeo bih da mu date barem šansu i da ga upoznate.

BONUS VIDEO: A POSLE PLASMANA U LIGU ŠAMPIONA... Evo šta se dešavalo u loži Marakane

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner ipak leti iz tenisa zbog dopinga?! Uopšte nije istekao rok, iako to mnogi tvrde!

RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner ipak "leti" iz tenisa zbog dopinga?! Uopšte nije istekao rok, iako to mnogi tvrde!

Teniski svet je potresla informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on saznao da je "uhvaćen na delu", a potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali. Kada je za to saznao čitav svet - već je bio oslobođen optužbi. Međutim, može biti da se nije izvukao kako se činilo na prvi pogled, a i kako su mnogi ovog utorka javili, tvrdeći "da je istekao rok da Svetska anti-dopign agencija (VADA) podnese žalbu". Rok uopšte nije istekao.

10. 09. 2024. u 17:54

Komentari (0)

ANĐELKA U BELOM GRLI I LJUBI MUŽA: Glumica podelila fotografije sa crkvenog venčanja - oglasila se i njena kuma