VIĐENI U DRUGOM ŠEŠIRU: Naši fudbaleri koračaju ka žrebu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u fudbalu 2026. godine

N. Iljukić

11. 09. 2024. u 16:12

POČELA je nova sezona u Ligi nacija, a fudbalska repezentacija Srbie je remijem sa Španijom u Beogradu (0:0) i porazom od Danske u Kopenhagenu (0:2) starovala bledunjavim učinkom u A diviziji ovog takmičenja. Isključivo zahvaljujući dobrim rezultatima u proteklom periodu "orlovi" su se našli u elitnom rangu UEFA eksperimenta koji je izgleda uspeo, pa su tribine širom Evrope pune kada dođu mečevi Lige nacija.

ВИЂЕНИ У ДРУГОМ ШЕШИРУ: Наши фудбалери корачају ка жребу квалификација за Светско првенство у фудбалу 2026. године

Foto: EPA

Osim takmičarskog, pa i finansijskog motiva, reprezentacije imaju želju da se nađu na što boljoj poziciji u svojim grupama. Konkretno, u A diviziji prve dve selekcije u svakoj od grupa odlaze u četvrtrtfinale i dodatnu priliku da se bore za trofej, ali i za ulogu nosioca na predstojećem žrebu evropskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026. godine čiji domaćin će da budu SAD, Meksiko i Kanada.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Dakle, sve ispod drugog mesta na tabeli, automatski vodi u lošiji šešir pred žreb, a po dosadašnjem učinku u Ligi nacija, ali pi projektovanim rezultatima u preostale četiri utakmice, Draganu Stojkoviću i njegovoj selekciji je suđeno da pred pomenuti žreb budu u drugom šeširu zajedno sa Mađarskom, Ukrajinmo,m Turskom, Švedskom, Velsom, Grčkom, Češkom i još nekim rperezentacijama.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Osim ako ne bude prevelikih prijatnih iznenađenja do kraja Lige nacija u oktobru i novembru, Srbija će krajem godine da sačeka žreb za Mundijal. Pred "orlovima" su, dakle, još četiri utakmice: kod kuće sa Švajcarskom (12. oktobra), u Španiji (15. oktobra), u Švajcarskoj (15. novembra) i kod kuće sa Danskom (18. novembra).

U martu 2025. godine kreću kvalifikacije za Mundijal 2026. Srbija još traži igru i što bolji sastav tima. Za sada joj obe stvari idu malo teže.

Mi i Mađari još bez gola

SUROVA statstika je kažiprst u dosadašnja dva kola A divizije Lige nacija uperila prst na reprezentacije Srbije i Nemačke. I kaže: mi i naše komšije sa severa smo jedine selekcije koje u ovoj diviziji, od svih 16 selekcija, nisu zatresle tuže mreže. Srbija nije dala gol Španiji i Danskoj, a Mađari Nemcima i Bosancima.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŽIKA IH JE URADIO ZA PARE: Zašto Sonja Savić nije glumila u nastavku filma Mi nismo anđeli?