"PIKSI..." Rade Bogdanović otkrio šta bi rekao selektoru Srbije kada bi se sreo sa njim

Novosti online

12. 09. 2024. u 08:08

Rade Bogdanović, bivši fudbaler i sada poznati fudbalski analitičar, jedan je od onih ljudi na koje je nacija navikla da iskreno i ravnopravno oceni igru fudbalske reprezentacije Srbije.

ПИКСИ... Раде Богдановић открио шта би рекао селектору Србије када би се срео са њим

FOTO: Tanjug/AP

Naime, nekadašnji fudbaler Željezničara, Verdera, Atletika i drugih klubova, odazvao se pozivu Nikole Nikića i gostovao u Skugriću, gde je otkrio za sportske.ba šta bi sada rekao Piksiju, kada bi imao priliku da se sretne sa njim.

– Da je sada došao, rekao bih mu: Selektore, čestitam na sinoćnoj dobroj igri, dobro taktički postavljenoj formaciji gde smo igrali protiv šampiona Evrope i gde smo odigrali 0:0, rekao bih da su se momci maksimalno borili jer moje analize su od utakmice do utakmice. U sportu se ne živi u prošlosti, a ja moram da komentarišem samo ono što moje oči vide.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

- Pa, bio sam umeren. Rekao sam da tamo ne očekujem brodolom, jer je ipak početak kvalifikacija, mesec septembar. Dobro smo se organizovali, držali ono što smo imali i imali smo jednu ili dve dobre šanse, ali rezultat je bio onakav kakav treba da bude. On je osnova za dalje igre i veoma dobro samopouzdanje, ali ja to ne shvatam lično, šta god mi neko priča.

Foto: Z. Jovanović, Jutjub printskrin/posco arena

 

Govorio je i o Željezničaru.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

- Fudbalskom klubu Željezničar dugujem praktično sve. Zato što sam sa fudbalskom bubamarom proputovao svet, zaradio, zasnovao porodicu, a prve i osnovne korake napravio sam na „Grbavici” 1982. godine, u generaciji Duška Bajića, Josipa Bukala, Nenada Starovlaha, Sulejmana Kulovića, Vasilija Čike Radovića i kasnije u prvom timu sa Duškom Bajićem, Bukalom, Vukojom, da ne nabrajam. Sve ono pozitivno i dobro što sam video na toj „Grbavici“, kada je fudbal u pitanju, zato sam joj dužan i zato ću dok sam živ pominjati fudbalski klub Željezničar, a ništa nisam dobio materijalno, ali sam dobio duhovno i obrazovno.

Otkrio je Rade i ko su mu bili idoli...

– Safet Sušić. Iako je u Sarajevu, ja sam s Grbavice… ako me Meša bude čuo, eto problema (smeh). Šalim se. Pape je bio idol svima, naš Bosanac. Tako da nije se gledalo da li igra za Sarajevo ili za Željezničar. Pape, naravno, posle Meša, Rade Paprica i da ih sad ne nabrajam.

Novinar je pomenuo i Dragana Stojkovića.

– Pa jeste i Piksi, moja generacija koju sam najviše voleo. To je ona olimpijska generacija, Švabina iz 1984. godine, koja je izbacila neviđeni sijaset strašno dobrih igrača. Ja sastav znam i napamet, da ga sad ne nabrajam.

BONUS VIDEO PREKID MEČA RADNIČKOG I RADNIČKOG IZ NIŠA: Bruka u Gornjem Milanovcu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JELENA ĐOKOVIĆ ŠOKIRALA SVET: Novakova žena videla šta je učinio Janik Siner i uradila - ovo! (FOTO)

JELENA ĐOKOVIĆ ŠOKIRALA SVET: Novakova žena videla šta je učinio Janik Siner i uradila - ovo! (FOTO)

Teniski svet je uzdrmala informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on saznao da je "uhvaćen", potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali, a to je saznao čitav svet - tek kada je oslobođen optužbi. Međutim, to nije jedina stvar koja je iznervirala mnoge. Ali, sve njih, iznervirane - oduševila je, niko drugi do, Jelena Đoković.

16. 09. 2024. u 19:32

Komentari (0)

4 proizvoda koja vaša deca koriste svaki dan i koja morate dobro odabrati jer mogu biti opasna po zdravlje