DOBRA UVERTIRA ZA LIGU ŠAMPIONA: Crvena zvezda pobedila Napredak u Superligi Srbije (FOTO/VIDEO)

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

14. 09. 2024. u 21:54

CRVENA zvezda je rutinski pobedila Napredak sa 2:0 na stadionu "Rajko Mitić" u 8. kolu Superlige Srbije i u dobrom raspoloženju dočekuje duel sa Benfikom na startu Lige šampiona.

ДОБРА УВЕРТИРА ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА: Црвена звезда победила Напредак у Суперлиги Србије (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: FK Crvena zvezda

Ova utakmica bila je posebna za sve koji navijaju za beogradske crveno-bele. Proslavio se 61. rođenadan "Marakane", na gol se vratio Omri Glazer, ali i publika se oprostila od legendarnog pevača Bore Đorđevića koji je nedavno preminuo.

Trener šampiona Srbije, Vladan Milojević je od starta pružio priliku novajlijama Radetu Kruniću i Silasu. Upravo je fudbaler iz DR Konga mogao da ima debi iz snova. Već u 15. sekundi je imao odličnu šansu da postigne gol, ali udarac je zaustavio golman gostiju Lazar Balević.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

U još nekoliko navrata je zapretio brzonogi krilni igrač, no lopta nije htela u mrežu. Imao je i Napredak dve dobre situacije ispred Glazera. Ipak, Izraelac je ostao nesavladan.

Nije uspeo da postigne gol Silas, ali je zaslužan za pogodak kojim je Zvezda povela. Posle njegovog centaršuta rukom je igrao Jovan Marinković i sudija Pavle Ilić je pokazao na belu tačku. Siguran sa 11 metara u 29. minutu bio je Bruno Duarte. To je bio peti pogodak Brazilca u Superligi Srbije.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Postigli su i gosti gol preko Dušana Stoiljkovića, no on je opravdano poništen zbog nedozvoljene pozicije u kojoj se nalazio fudbaler gostiju. Do kraja prvog dela meča rezultat se nije menjao.

Drugo poluvreme idealno je počelo po domaće. Korner broj 11 bio je srećan za crveno-bele. Timi Maks Elšnik je centrirao iz ugla, lopta je nekako došla do Mirka Ivanića koji je bio sam na drugoj stativi i nije mu bilo teško da zakuca loptu u mrežu protivnika.

Priliku je u 63. minutu dobio i povratnik Nemanja Radonjić. Imao je nekoliko dobrih prodora i videlo se da se uželeo fudbala. Mogao je i da postigne gol, ali njegov udarac je zaustavila stativa.

Posao je za izabranike Gorana Stevanovića dodatno bio otežan od 83. minuta kad je Uroš Ignjatović dobio direktan crveni karton zbog neopreznog starta nad Jung Vu Seolom.

Ipak, rezultat se do kraja susreta nije menjao i crveno-beli su upisali novi, šesti trijuf u Superligi Srbije.

Zvezda je ostala na prvoj poziciji na tabeli sa 19 bodova, dok je Napredak na 11. mestu sa osam bodova. U narednom kolu na programu je prvi ovosezonski večiti derbi. U ponedeljak od 19 časova u Humskoj će Partizan dočekati tim iz Ljutice Bogdana. Kruševljani će biti domaćini lučanskoj Mladosti.

Crvena zvezda - Napredak 2:0 (1:0)

Stadion: "Rajko Mitić". Gledalaca: oko 5.000. Sudija: Pavle Ilić (Kragujevac). Strelci: Duarte 29 pen, Ivanić 47 (C. zvezda). Crveni karton: Ignjatović 83 (Napredak).

Zvezda (4-2-3-1): Glazer - Mimović, Drkušić, Leković, Seol - Elšnik (od 63. Dalsio), Krunić - Silas (od 63. Radonjić), Ivanić (od 86. Maksimović), Olajinka (od 79. L. Ilić) - Duarte (od 63. Endijaj).

Napredak (5-4-1): Balević - Stoiljković (od 58. Obradović), Marinković, Ostojić, Bukorac, Vukajlović (od 67. Ćirković) - Ignjatović, Krstić, Toševski (od 67. Marjanović), Karaklajić - Petković (od 79. Čubra).

 

Drugo poluvreme: Crvena zvezda - Napredak 2:0

90+3' - Kraj utakmice!

86' - Ivanić je izašao iz igre, zamenio ga je mladi Andrija Maksimović.

85' - Kruševljani će do kraja utakmice igrati sa 10 igrača, zbog neporeznog starta Ignjatovića nad Seolom. Pokazao je sudija Ilić crveni karton igraču Napretka.

83' - Stativu je pogodio Radonjić. Šutirao je levom nogom iz daljine, no nije imao sreće da se mreža Napretka zatrese.

78' - Utakmica je završena i za Pitera Olajinku, a umesto njega je na terenu Luka Ilić.

Piter Olajinka/FOTO: FK Crvena zvezda

75' - Dobra šansa za Zvezdu. Snalažljiv je bio Endijaj, nekako je šutirao špicom kopačke, no Balević je uspeo da zaustavi pokušaj Senegalca.

67' - Velika prilika za Napredak. Karaklajić je šutirao iskosa sa desne strane, ali Glazer je bio na pravom mestu i odbio je loptu u korner.

63' - Trostruku izmenu je izvršio Vladan Milojević. Silasa je zamenio povratnik u klub Nemanja Radonjić, umesto Elšnika je ušao Dalsio, dok je van terena otišao i Bruno Duarte, a priliku je dobio Šerif Endijaj.

59' - Dobro je šutirao Silas iz slobodnog udaraca sa nekih 19 metara, no lopta je otišla malo pored gola rivala.

55' - Kakva prilika za Silasa. Dobio je odličnu loptu u prostor, obišao je Balevića, ali na kraju od svega su crveno-beli iznudili samo korner.

47' - GOL! Zvezda je duplirala prednost. Korner broj 11 bio je srećan za domaće. Timi Maks Elšnik je ubacio loptu, ona je nekako došla do Ivanića kome nije bilo teško da je ubaci u praznu mrežu.

46' - Počeo je drugo poluvreme na stadionu "Rajko Mitić".

Prvo poluvreme: Crvena zvezda - Napredak 1:0

45+1' - Kraj prvog poluvremena!

45+1' - Glavom je šutirao Duarte, no golman Napretka je dobro intervenisao. Istina, Brazilac nije dobro šutirao, ali to ne umanjuje odbranu mladog golmana Kruševljana.

41' - Malo je nedostajalo da Zvezda povede sa 2:0. Mimović je prošao po desnoj, uposlio je Mirka Ivnaića koji nije dobro šutirao iz neposredne blizine.

31' - Postigao je gol Napredak, ali on je opravdano poništen zbog ofsajda u kom se našao Stoiljković.

29' - ZVEZDA VODI! Precizan sa bele tačke bio je Bruno Duarte. Poslao je Balevića na jednu, a loptu na drugu stranu.

28' - Penal za Crvenu zvezdu. Silas je odigrao dobar dupli pas sa Ivanićem i nakon centaršuta krila crveno-belih lopta je u ruku pogodila Marinkovića.

22' - Već šest kornera su izveli domaći. Ipak, svaki put je odbrana "čarapana" dobro reagovala i nije dozvolila rivalu da ozbiljnije zapreti iz tih situacija.

13' - Odlična utakmica za sad na stadionu "Rajko Mitić". Petković je bio u dobroj poziciji, ali na visini zadatka je bio Glazer i sprečio je igrača Napretka da se upiše u strelce.

12' - Neće, pa neće! Bar za sad Silas ne uspeva da postigne gol. Pokušao je dva puta fudbaler iz DR Konga iz odličnih pozicija, no mreža golmana Kruševljana je ostala netaknuta.

Silas/FOTO: FK Crvena zvezda

6' - Dobra šansa za Napredak. Petrković je šutirao glavom, no lopta je otišla pored gola Glazera. Nije zahvatio loptu onako kako je želeo bivši fudbaler Partizana.

4' - Udarac iz daljine je oprobao i Rade Krunić. Balević je opet bio na visini zadatka i odbio je loptu u korner. Crveno-belima je to bio treći udarac iz ugla, ali nije došlo do promene rezultata.

1' - Već posle 15 sekundi mogao je Silas da postigne gol. Ipak, njegov udarac iz izgledne pozicije zaustavio je Lazar Balević. i sprečio novijaliju crveno-belih da ima debi iz snova.

1' - Krenula je utakmica na stadionu "Rajko Mitić". Pre zvižduka Pavla Ilića bio je minut ćutanja u znak Bore Đorđevića koji je nedavno preminu.

 

Sastavi timova:

Zvezda (4-2-3-1): Glazer - Mimović, Drkušić, Leković, Seol - Elšnik, Krunić - Silas, Ivanić, Olajinka - Duarte.

Napredak (5-4-1): Balević - Stoiljković, Marinković, Ostojić, Bukorac, Vukajlović - Ignjatović, Krstić, Toševski, Karaklajić - Petković.

Uoči meča:

Ulaz na ovu utakmicu je besplatan zbog toga što se slavi 61. rođendan "Marakane". Navijači crveno-belih će takođe imati priliku da vide debi trojice novajlija - Nemanje Radonjića, Radeta Krunića i Silasa.

Ujedno na ovom susretu će se Zvezda oprostiti od legendarnog pevača Bore Đorđevića koji je nedavno preminuo.

Takođe, navijače može da raduje to što će prvi put ove sezone braniti Omri Glazer, dok će od pojačanja od starta igrati Krunić i Silas.

Podsetimo, Zvezda u četvrtak igra prvu utakmicu u novom formatu Lige šampiona. Na stadion "Rajko Mitić" dolazi Benfika (18.45).

BONUS VIDEO: SEVER SLAVI: Zvezda je u Ligi šampiona!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

CURE DETALJI TRAMPOVOG MIROVNOG PLANA: Ukrajina zadržava suverenitet, formira se demilitarizovana zona?