HAOS U PREMIJER LIGI! Klubovi besni što se saslušanje Mančester sitija povodom 115 kršenja finansijskih pravila ovako odvija!

Novosti online

16. 09. 2024. u 18:51

Saslušanje Premijer lige u vezi sa kršenjem 115 finansijskih pravila fudbalskog kluba Mančester siti počelo je danas, i to uz nezadovoljstvo pojedinih premijerligaških klubova.

ХАОС У ПРЕМИЈЕР ЛИГИ! Клубови бесни што се саслушање Манчестер ситија поводом 115 кршења финансијских правила овако одвија!

FOTO: Tanjug/AP

A nezadovoljsni su jer se sve dešava "iza zatvorenih vrata".

Odnosno, javnost uopšte ne zna kako se proces odvija.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

- Pravda ne treba samo da se "ostvari", ona se mora videti. Ne postoji načelan razlog zašto se ova ročišta ne održavaju javno. Da su javna, onda bi mogla da budu medijski precizno pokrivena i da navijačima budu preneti pravi detalji svakog važnog momenta:  šta se tačno tvrdilo, a kakav je bio stav odbrane. Samo tako bi se stvarno kontrolisali klubovi i vlasnici, a svakako bi javnost saslušanja obezbedila i njihovu pravičnost - rekao je advokat jednog premijerligaškog kluba za "Tajms".

Zašto se sudi Mančester sitiju, koje finansije su problem i kakve mogu da budu kazne?

Podsetimo, Mančester siti je posle četvorogodišnje istrage optužen da je prekršio pravila finansijskog fer-pleja od 2009. do 2018. 

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--


Engleski gigant je negirao sve optužbe i naveo da ima nepobitne dokaze da nije prekršio finansijska pravila.


Premijer liga je navela da je Mančester siti prekršio pravila tokom devet sezona, jer je navodno propustio da pruži "tačne finansijske informacije, koje daju istinit i pošten uvid u finansijsku poziciju kluba". 


Premijer liga navela je da Siti, između ostalog, nije poštovao pravila finansijskog fer-pleja Evropske fudbalske unije (UEFA) i da klub nije u potpunosti sarađivao u istrazi.


Prema pravilima, kazne mogu da budu oduzimanje bodova, kao i izbacivanje iz Premijer lige.


Britanski mediji navodi da se očekuje da će zvanična rasprava sa nezavisnom komisijom trajati nekoliko meseci. Komisija će se posle toga povući i razmotriti dokaze pre nego što donese konačnu odluku.


Mančester siti je od 2008. godine osvojio 24 trofeja, a od toga osam titula u Premijer ligi, kao i Ligu šampiona 2023. godine.

BONUS VIDEO: A POSLE PLASMANA U LIGU ŠAMPIONA... Evo šta se dešavalo u loži Marakane

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JELENA ĐOKOVIĆ ŠOKIRALA SVET: Novakova žena videla šta je učinio Janik Siner i uradila - ovo! (FOTO)

JELENA ĐOKOVIĆ ŠOKIRALA SVET: Novakova žena videla šta je učinio Janik Siner i uradila - ovo! (FOTO)

Teniski svet je uzdrmala informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on saznao da je "uhvaćen", potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali, a to je saznao čitav svet - tek kada je oslobođen optužbi. Međutim, to nije jedina stvar koja je iznervirala mnoge. Ali, sve njih, iznervirane - oduševila je, niko drugi do, Jelena Đoković.

16. 09. 2024. u 19:32

Komentari (0)

Nagrade vredne 1.300.000 dinara za paraolimpijske šampione od Super Vera