OVO JE MNOGE ZANIMALO: Evo zbog čega u timu Zvezde nije bilo Davidovca i Plavšića

Tanjug

28. 09. 2024. u 22:32

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos rekao je posle pobede nad Mornarom (91:72) u drugom kolu ABA lige da ekipa ima dosta stvari da unapredi i da je za to potrebno vreme na terenu i istovremeno pozvao navijače na strpljenje.

ОВО ЈЕ МНОГЕ ЗАНИМАЛО: Ево због чега у тиму Звезде није било Давидовца и Плавшића

FOTO: M. Vukadinović

- Odlično smo startovali u odbrani i napadu, ali u drugoj četvrtini smo odigrali loše, dozvolili smo protivniku 27 poena. Drugo poluvreme smo odigrali dosta bolje u odbrani, igrali smo agresivnije. Nastavićemo, želimo da gradimo svoju igru. Imamo dosta stvari da unapredimo, a za to treba vreme na terenu. Radimo na tome na pravi način, trudimo se i biće uskoro dosta bolje. Moramo koordinisati šest, sedam novih igrača u ovom sastavu. Potencijal je velik, ali moramo ići korak po korak. Ne možemo razmišljati o budućnosti, već o svakom narednom danu, rekao je Sferopulos na konferenciji za medije.

Upitan je Grk da li je u drugoj deonici Zvezda potcenila protivnika.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

- Ne mislim to, krenuli smo dobro i agresivno u odbrani. Imali smo dvocifrenu prednost i kad nam se smanjila efektivnost i agresivnost odbrane dozvolili smo lake poene. To je mali period meča, ne jer smo ih potcenili, već jer smo igrali energetski slabo. U drugom poluvremenu smo dosta poena postigli iz njihovih izgubljenih lopti, istakao je Sferopulos.

Novinare je zanimalo koliko je teško bilo timu da se oporavi posle poraza od Dubaija.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

- Nije bilo teško jer smo znali da kad igrate možete da izgubite. Nije katastrofa, idemo korak po korak. Bila je dobra utakmica večeras, ali kao što rekoh, možemo da igramo bolje. Kad se trudite igra će doći na svoje, dodao je Sferopulos.

Grčki stručnjak se osvrnuo i na velika očekivanja navijača Zvezde od ove ekipe.

- Znam da navijači očekuju mnogo od tima, ali želim da im pošaljem poruku. Svake godine govore da žele Fajnal for, a Zvezda je bila za 12 godina samo jednom u TOP 8. Možda navijači moraju da budu strpljivi, da veruju timu koji je nov, da veruju svima jer radimo veoma jako. Važno je da ne plačemo od prvog momenta, jer sezona je duga. Svaki put kad su ljudi plakali ništa nismo uspeli. Zato nam je potrebna podrška navijača, poručio je Sferopulos.

U sastavu ekipe večeras nisu bili Dejan Davidovac i Uroš Plavšić. 

- Davidovac je odsustvovao zbog ličnih stvari, Plavšić nije bio u rotaciji. Imamo 16 igrača i možemo to da priuštimo - zaključio je Sferopulos.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?