SVETSKO KLUPSKO PRVENSTVO: Poznata lokacija - predrgrađe NJujorka

Filip Milošević

29. 09. 2024. u 10:27

Finale Svetskog klupskog prvenstva 2025. godine, prvog u novom formatu sa 32 kluba, igraće se na stadionu MetLife u predgrađu Njujorka, saopštila je Svetska fudbalska federacija (FIFA) i istovremeno odredila još 11 stadiona na kojima će se igrati utakmice od 15. juna do 13. jula sledećeg leta.

СВЕТСКО КЛУПСКО ПРВЕНСТВО: Позната локација - предрграђе Њујорка

FOTO: AP

Finale će biti igrano 13. jula na stadionu MetLife u predgrađu Njujorka čiji je kapacitet 82.500 mesta, saopštila je sinoć FIFA.

Na istom stadionu biće igrano i finale Mondijala 2026. godine. Osim na stadionu MetLife, utakmice SP će se igrati u još 10 drugih američkih gradova - Atlanti, Šarlotu, Sinsinatiju, Los Anđelesu, Majamiju, Nešvilu, Orlandu, Filadelfiji, Sijetlu i Vašingtonu, kao i na dva stadiona u Orlandu.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

Na prvom Svetskom klupskom prvenstvu u novom formatu igraće 32 kluba, a takmičenje će se ubuduće održavati na svake četiri godine. 

Trenutno su poznata 30 od 32 kluba učesnika SP. Evropu će predstavljati 12 klubova: Čelsi, Mančester Siti (Engleska), Real, Atletiko Madrid (Španija), Bajern, Borusija Dortmund (Nemačka), Inter, Juventus (Italija), Pari Sen Žermen (Francuska), Porto, Benfika (Portugalija), Salcburg (Austrija). 

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

Iz Azije će igrati Al-Hilal (Saudijska Arabija), Urava (Japan), Al Ain (Ujedinjeni Arapski Emirati) i Ulsan (Južna Koreja). Afriku će predstavljati Al Ahli (Egipat), Vidad (Maroko), Esperans (Tunis) i Mamelodi Sandauns (Južna Afrika). Severnu i Centralnu Ameriku predstavljaće Monterej, Leon i Pačuka (Meksiko) i Sijetl (Sjedinjene Američke Države).

Predstavnici Južne Amerike su Palmeiras, Flamengo i Fluminense (Brazil), River Plata i Boka Juniors (Argentina). Predstavnik Okeanije biće Oklend Siti (Novi Zeland).
Ostala su još dva upražnjena mesta, jedno za klub iz Sjedinjenih Američkih Država, domaćina takmičenja, i jedno za osvajača Kopa Libertadores ili finalistu ako takmičenje osvoji River Plata koja već ima obezbeđeno mesto. U polufinalu Kopa Libertadores igraju Atletiko Mineiro (Brazil) - River Plata i Botafogo (Brazil) - Penjarol (Urugvaj).

BONUS VIDEO: Ovako se u Madridu slavila 15. titula u Ligi šampiona 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

VIDIM GA KAO LIDERA! Velike reči trenera Juventusa o Dušanu Vlahoviću