IDOL U MAUZOLEJU: Argentinci premeštaju telo pokojnog Maradone

N. I.

02. 10. 2024. u 14:02

ARGENTINSKO pravosuđe odobrilo je prebacivanje posmrtnih ostataka Dijega Maradone, preminulog 2020. godine, u budući mauzolej, po zahtevu njegove dece, koja žele da se olakša odavanje pošte fudbalskom idolu Argentine.

ИДОЛ У МАУЗОЛЕЈУ: Аргентинци премештају тело покојног Марадоне

Foto: N. Paraušić, N. Karlić

Maradonina deca žele da posmrtni ostaci argentinske fudbalske ikone, koja počiva na privatnom groblju u Bela Visti u predgrađu Buenos Ajresa, budu preneti u centralni okrug i drevnu luku Madero.

- Na tom mestu će biti mauzolej "Memorijal M10" kako bi argentinski narod i građani sveta mogli da odaju počast onome ko je bio najveći idol Argentine - rekla su Maradonina deca.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

To zdanje treba da bude gotovo 2025. godine i za sada nisu poznati drugi detalji.

Maradona je umro u 60. godini od kardio-respiratornih problema 25. novembra 2020. godine. Preminuo je u bolnici gde se oporavljao posle neurohirurškog zahvata zbog hematoma u glavi.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Inače, ovih dana počinje suđenje medicinskoj sestri, članici Maradoninog medicinskog tima, u vezi sa uzrocima njegove smrti i mogućem nemaru lekara. Glavno suđenje se vodi protiv sedam lekara - neurohirurga, lekara opšte prakse, lekara u klinici, psihijatra, kliničkog psihologa, glavne sestre medicinskog osoblja. To suđenje će, posle nekoliko odlaganja, početi u martu 2025. godine.

Medicinska sestra Žisela Madrid, koja je od početka govorila da je samo sledila uputstva lekara, dobila je mogućnost da joj se sudi odvojeno.

Pravosuđe je tada saopštilo da se radi o "ubistvu iz nehata", što je kvalifikacija za nemar osobe koja nije bila svesna da može da nastupi smrt. Za takvo delo preti kazna od osam do 25 godina zatvora.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

GINEM, USTAJEM, BORIM SE - TO JE SVE ŽIVOT: Andrija Milošević je naučio da mora biti ratnik da bi opstao u današnjem svetu (VIDEO)