OTKRIVENO: Evo za šta Piksi koristi Ligu nacija

Novosti online

14. 10. 2024. u 16:00

Fudbalski trener Dragan Okuka izjavio je danas da se reprezentacija Srbije trijumfom protiv Švajcarske vratila na pobednički put, i otkrio za šta njegov imenjak, selektor Stojković, zapravo koristi Ligu nacija.

ОТКРИВЕНО: Ево за шта Пикси користи Лигу нација

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, ove subote, 12. oktobra 2024, u Leskovcu je fudbalska reprezentacija Srbije pobedila Švajcarsku.


"Selektor Srbije Dragan Stojković ovu Ligu nacija koristi da 'podmladi' reprezentaciju. On želi da pripremi tim i igru za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo kako bismo uspeli da odemo na prestižno takmičenje. Stojković to radi, a ovaj rezultat mu omogućava da do kraja sprovede svoje planove i proširi krug igrača. Andrija Maksimović je skrenuo pažnju na sebe. Izuzetan je talenat. Piksi mu je dao šansu, on samo može da napreduje i napredovaće", rekao je Okuka za K1.


On je istakao da su fudbaleri Srbije imali problema u prvom poluvremenu protiv Švajcarske.


"Imali smo sreće, Švajcarci su postigli autogol. Drugo poluvreme je bilo iznenađujuće za mnoge, jer je Stojković ostavio Marka Grujića u svlačionici. Video je da je Aleksandar Mitrović bio odsečen, nije dobio dve lopte. Da li je Mitrović dobio prostor da da onako fantastičan gol, zato što je Jović igrao? Verovatno", dodao je Okuka.

Dragan Okuka u redakciji nekadašnjeg "Sporta" / Foto: N.Skenderija

 


Mi nismo Španija, Francuska, Brazil ili Argentina da imamo 30 fudbalera, pa da nam je svejedno ko će igrati, naveo je Okuka. 


"Mi smo zemlja od 15-ak fudbalera koji mogu da igraju vrhunski fudbal. Iako se pisalo da mnogi neće igrati, svi će igrati. Ono što smo videli na kraju u Leskovcu je poenta da nema bolje reprezentacije. Ako onako diše publika, ako svi bivši reprezentativci dišu, onda to zajedništvo mora da da rezultat. Nemamo drugu reprezentaciju, već jednu", istakao je srpski trener.

Potom je pohvalio mladog srpskog fudbalera Andriju Maksimovića.

Andija Maksimović, najmlađi debitant u fudbalskoj reprezentaciji Srbije/ FOTO:EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

"On je bukvalno preko noći postao neko ko ima sve predispozicije da ide prema vrhu. Izuzetan talenat. Da li će uspeti? Sve zavisi od ljudi koji ga vode, ali i od njega samog. Malo je igrača koji šutiraju levom nogom i zbog toga imaju perspektivu za veliku karijeru. Trebalo bi da se poklopi mnogo faktora da bi se od talenta postalo igrač. Neizbežno je da će Maksimović otići iz Srbije. Sigurno već ima ponude, a klubovi su primorani da prodaju dobre igrače. Takve ponude se ne mogu odbiti, jer se u Evropi više ne traže igrači od 21 godine, već 15 ili 16. Oni žele da uzimaju decu kako bi ih uvrstili u sistem svoje obuke i treninga", rekao je Okuka.


Fudbalska reprezentacija Srbije će u utorak gostovati selekciji Španije u četvrtom kolu Lige nacija.


"Momenti su dobri, jer i Španija ima određene probleme. Kod svih velikih reprezentacija dolazi do zamora. Mučili su se sa Danskom, pobedili ih 1:0. Ne treba da se zanosimo. Iskreno se nadam da ćemo pokazati strast i želju. Idealno bi bilo da Danci izgube od Švajcaraca, ali nismo ni tu sigurni. Moramo da pobedimo Dansku u Leskovcu kako bismo bili drugi u grupi", zaključio je Okuka.

Sve o "orlovima", fudbalu, ali i sportu generalno, pratite na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: ČIJE JE KOSOVO? Mališani Crvene zvezde su u Moskvi ovako reagovali na povike ruskih navijača (VIDEO)

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JEDNA OD TEMA DANA U RUSIJI: Ruski mediji o utakmici u Leskovcu i predsedniku Vučiću (FOTO)