SKANDALOZNO: Bugarski navijači veličali teroristu i ubicu!

Novosti online

15. 10. 2024. u 08:35

Fudbalsku utakmicu između Bugarske i Luksemburga u Ligi nacija, odigranu 12. oktobra na stadionu „Hristo Botev” u Plovdivu, obeležio je skandal u režiji domaćih navijača, koji su na tribini istakli veliki transparent sa natpisom „Bog oprašta. Černozemski – ne!”.

СКАНДАЛОЗНО: Бугарски навијачи величали терористу и убицу!

Novosti

Time su ovi ostrašćeni pseudonacionalisti izuzetno kratke pameti i potpuno lišeni osećaja srama, iskazali divljenje prema teroristi i ubici Veličku Dimitrovu Kerinu, poznatijem pod lažnim imenom Vlado Georgijev Černozemski, koji je 9. oktobra 1934. godine u Marselju izvršio atentat na kralja Aleksandra I Karađorđevića i francuskog ministra spoljnih poslova Luja Bartua.

Međutim, neznalice koje su, po principu „čega se pametan stidi, time se budala ponosi”, došle na „genijalnu” ideju da slave Černozemskog, prešle su preko činjenice da je ovaj zločinac ubio i više svojih sunarodnika, zbog čega su ga mnogi ozbiljni bugarski politikolozi i istoričari u svojim naučnim radovima nedvosmisleno definisali kao teroristu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JEDNA OD TEMA DANA U RUSIJI: Ruski mediji o utakmici u Leskovcu i predsedniku Vučiću (FOTO)