ČUDO JE (NE)MOGUĆE: Srbija juri prvi šešir pred žreb za sledeći Mundijal, a on "samo što nije"

N. I.

16. 10. 2024. u 19:00

ZAVRŠENI su oktobarski mečevi u Ligi nacija, odigrana su četiri kola u svim grupama i skoro da su se razbistrili šeširi pred nastupajući žreb kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026. godine.

ЧУДО ЈЕ (НЕ)МОГУЋЕ: Србија јури први шешир пред жреб за следећи Мундијал, а он само што није

FOTO: Tanjug/AP

Ritam u kojem reprezentacija Srbije po principu "toplo-hladno" igra do sada ne garantuje da će "orlovi" da zadrže privilegiju da se i dalje takmiče u "A" diviziji Lige nacija, ali ni priliku da se domognu prvog šešira pred pomenuti žreb koji će biti održan 13. decembra u Cirihu.

Zanimljivo je da na svim drugim kontinentima, osim u Evropi, uveliko traju kvalifikacije za sledeći Mundijal, dok će u našem delu sveta one početi tek u martu 2025. godine. Zna se da će Evropa na sledeći Mundijal poslati 16 selekcija, pa će zbog toga biti 12 grupa u kvalifikacijama, pobednici će ići direktno u SAD, Meksiko i Kanadu, dok će svi drugoplasirani uz četiri najbolja tima Lige nacija igrati baraž, iz kojeg će ići još četiri selekcije.

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

Još je zanimljivije što 38 od 54 evropskih reprezentacija već sada zna u kojim su šeširima, a Srbija je jedna od onih koja će do novembarskih utakmica čekati saznanje da li je u prvom ili drugom. U onaj elitni je vodi samo drugo mesto u sadašnjoj grupi Lige nacija, što možda i nije nemoguće.

Trenutno su u prvom sigurni Francuska, Španija, Engleska, Belgija, Holandija, Portugalija, Italija, Nemačka i Hrvatska.

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

Prema projekciji, najbliže prvom šeširu su Švajcarska, Danska (zbog FIFA rang-liste) i Austrija.

U drugom šeširu sigurne su trenutno samo četiri reprezentacije: Ukrajina, Turska, Švedska i Vels i u njemu će možda biti Mađarska, Srbija, Poljska, Grčka, Slovačka, Rumunija, Češka i Norveška.

Sigurni u trećem šeširu su: Republika Irska, Finska, Gruzija, Albanija, Makedonija, Island, Severna Irska i Crna Gora, možda još i Škotska, Slovenija, BiH i Izrael.

Četvrti šešir je gotovo kompletan i tu su: Luksemburg, Belorusija, Jermenija, takozvano Kosovo, Kazahstan, Azerbejdžan, Estonija, Kipar, Letonija, Farska Ostrva i Litvanija. Slobodno je samo jedno mesto, a prognoze su da će ga popuniti Bugarska.

A u petom šeširu su Moldavija, Malta, Andora, Gibraltar, Lihtenštajn i San Marino.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UHAPŠENA ĆERKA KLINTA ISTVUDA: Optužena za teško porodično nasilje