"MARAKANA" VIDELA ISTORIJSKI MEČ: Katai se upisao u besmrtne! Zvezda "demolirala" Radnički iz Niša!

Novosti online

18. 10. 2024. u 17:52

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Radnički iz Niša rezultatom 5:1 u 12. kolu Superlige Srbije.

МАРАКАНА ВИДЕЛА ИСТОРИЈСКИ МЕЧ: Катаи се уписао у бесмртне! Звезда демолирала Раднички из Ниша!

FOTO: FK Crvena zvezda

Početak je u potpunosti protekao u znaku domaćina. Već posle četiri minuta, Luka Ilić je sjajnom solo-akcijom matirao golmana Radničkog Ilića i doveo crveno-bele u vođstvo. Nakon toga Zvezda je odmah primirila ritam i ulgavnom držala loptu na sredini terena. Vrebali su svoju šansu iz polu-kontri izabranici Vladana Milojevića i dočekali novu u 33. minutu. Ponovo se Luka Ilić najbolje snašao pred šesnaestercem Nišlija i na odlično iskoristio centaršut Rodića. Nastavila je Zvezda da kontroliše ritam, a Luka Ilić je uspeo da postigne svoj prvi het-trik u crveno-belom dresu u 43. minutu. Ovaj put je glavnu ulogu odigrao Zvezdin "vunderkind" Andreja Maksimović koji je pokazao svoju fudbalsku magiju, ali nije uspeo da je kruniše golom. Upravo je Ilić ispravio njegov promašaj i time postavio konačan rezultat posle prvih 45. minuta igre.

Nastavili su crveno-beli u istom ritmu i u drugom poluvremenu. Iako je Radnički pokušao da napadne početku, Milojević je uveo džokera u vidu Kataia koji se odmah odužio, i to kako. Odmah je krenuo u solo-prodor i pokazao klasu. Predriblao je bez većih problema odbranu Radničkog i matirao Manojlovića. Samo dva minuta kasnije uspeo je da se još jednom upiše u strelce, ali i u istoriju Crvene zvezde. Njegov drugi, odnosno peti gol Crvene zvezde na ovom meču, bio je ujedno i 116 Kataijev gol u crveno-belom dresu. Ovim je uspeo da se izjednači po broju pogodaka sa legendarnim Darkom Pančevim i da ispiše stranice istorije Crvene zvezde. Pred sam kraj Radnički je pokušao svim silama da dođe do gola i uspeli su u poslednjim sekundama, golom Pavala Ivelje čime je postavljen i konačni rezultat.

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

Nakon ovog meča Zvezda je prva na tabeli sa 31. bodom, dok je Radnički šesti sa 17 bodova, ali i utakmicom više od TSC-a.

Crveno-beli će u utorak od 18.45 igrati meč trećeg kola Lige šampiona u gostima protiv ekipe Monaka.

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

Crvena zvezda - Radnički Niš 5:1

Stadion: "Rajko Mitić". Gledalaca: 6.000. Sudije: Marko Ivković

Strelci: Luka Ilić 4', 33', 43' , Katai 58', 60' (Crvena zvezda), Pavle Ivelja 90' (Radnički Niš)

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): M. Ilić - Prucev( od 29. Seol), Điga, Spajić( od 46. Milosavljević), Rodić - Krunić, Elšnik - Maksimović( od 46. Radonjić), L.Ilić( od 75. Kanga), Olajinka - Duarte(od 56. Katai).

RADNIČKI (4-4-2): Manojlović - Đo( od 46. Frej), Vojnović, Jamkam( od 46. Pavlović), Stojanović - Nišić(od 82. Nikolić) , Stajić( od 63. Terzić), Belaković, Ilić - Jurukov, Stjuart( od 46. Ivelja)

Crvena zvezda - Radnički Niš 5:1

Drugo poluvreme:

90' - Kraj meča! Crvena zvezda je pobedila 5:1!

90' - GOL! Radnički je uspeo da postigne počasni gol! Ivelja je pogodio.

86' - Sada se meč mirno privodi kraju. Rezervisti i jedne i druge ekipe pokušavaju da se pokažu u što boljem svetlu, pre svih Radonjić.

77' - Neverovatno šta je sada promašio Vanja Ilić! Bio je praktično sam pred golom Marka Ilića, ali nije uspeo da postigne pogodak. Nastavlja Radnički sa napadima.

17.36 - ISTORIJA NA ''MARAKANI'': Katai na vrhu liste srpskog fudbala

76' - Malo je falilo da Radnički smanji. Vanja Ilić pogađa prečku!

75' - Neće Milojević rizikovati pred Monako. Ilić izlazi, a u igru ulazi Kanga.

74' - Dobre vesti za Zvezdu! Luka Ilić ipak nije doživeo težu povredu i nastavio je da igra, ali ne samo to. Sada je opet bio u sjajnoj prilici, ali je bio neprecizan.

70' - Ponovo je Luka Ilić bio u prilici da postigne gol, ali je zaustavljen. Mnogo veći problem za Milojevića je pad Ilića koji se drži za rame i deluje kao da neće moći da nastavi igru.

64' - Radnički je konačno došao do lopte. Vanja Ilić je pokušao iz daljine, ali je lopta otišla preko gola.

60' - GOL! Tek što se nastavila igra, Katai je ponovo matirao Ilića! Olajinka je prošao po strani i uputio centaršut ka Kataiu koji se samo "poklonio" i glavom postigao novi pogodak za crveno-bele. Ovim pogotkom Katai se izjednačio sa legendarnim Darkom Pančevim po pitanju golova u crveno-belom dresu sa 116. golova.

58' - GOL! Odmah Katai pokazuje klasu! Dovoljna su bila samo tri poteza da pokaže zašto je majstor. Bez problema je isfintirao celu odbranu Radničkog i matirao Ilića.

56' - Milojević povlači novi potez. Ulazi Katai u igru dok je napustio teren Duarte.

51' - Radnički je krenuo nešto agresivnije u drugom poluvremenu. Pokušavaju izabranici Nikole Drinčića da napadnu šampiona, međutim bez uspeha.

46' - Počelo je drugo poluvreme! U igru su ušli Veljko Milosavljević i Nemanja Radonjić, a izašli su Maksimović i Spajić za Zvezdu.

Prvo poluvreme:

45' - Kraj prvog poluvremena! Crvena zvezda vodi 3:0.

43' - GOL! Het-trik Luke Ilića! Za ovaj pogodak najzaslužniji je mladi Maksimović. "Srpski Mesi" sve više i više pokazuje zašto je dobio ovaj nadimak. Sjajno je prošao tri igrača Radničkog, uputio šut ali je onj odbranjen. Lopta je došla do Ilića koji se sjajno snalazi i postiže gol.

40' - Radnički mora da krene na "sve ili ništa". Pokušavaju Nišlije da napadaju, ali se otvara dosta prostora za kontru Zvezde. Imali su crveno-beli dobru kontru, ali nema promene rezultata.

33' - GOL! Ponovo Luka Ilić! Ovog puta Rodić je uspeo da uputi sjajan centaršut i Ilić je sjajno reagovao glavom, te bez većih problema smestio loptu u mrežu.

31' - Igra se pretežno na sredini terena. Crvena zvezda drži posed i uspeva da održi kontrolu nad ovim mečom.

28' - Prucev je dobio nezogodan udarac. Pokušao je da nastavi igru, ali po svemu sudeći neće moći. Seol se sprema da ga zameni.

23' - Ponovo je Zvezda imala priliku iz prekida. Ovog puta je Maksimović centrirao, ali je bio lak posao za Ilića.

16' - Izuztena prilika za Zvezdu posle prekida. Bio je sjajan centaršut Ilića i Spajić je pokušao ali nije uspeo. Tom prilikom dobio je i udarac u glavu i moraće da uđe lekarska ekipa.

12' - Radnički je imao prvu priliku preko Vanje Ilića, ali nije bio precizan, te nije bilo prevelike opasnosti po gol Zvezde.

9' - Crvena zvezda je usporila tempo igre i igra se uglavnom na sredini terena. Olajina je poveo novu akciju crveno-belih ali se spetljao pred šesnaestercem i Radnički je lako otklonio opasnost. Potom je i Maksimović pokušao, ali je lopta otišla preko gola.

4' - GOL! Sjajna solo akcija Luke Ilića, koji je sam krenuo sa svoje polovine i došao do šesnaesterca. Lako je matirao Manojloića i doveo Zvezdu do prednosti već na samom početku meča.

1' - Počela je utakmica! Sa centra kreću fudbaleri Radničkog.

Sastavi timova:

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): M. Ilić - Prucev, Điga, Spajić, Rodić - Krunić, Elšnik - Maksimović, L.Ilić, Olajinka - Duarte.

RADNIČKI (4-4-2): Manojlović - Đo, Vojnović, Jamkam, Stojanović - Nišić, Stajić, Belaković, Ilić - Jurukov, Stjuart.

Uoči meča:

Posle 12 dana ponovo se vraća klupski fudbal u Srbiju. Reprezentativnu pauzu iskoristili su klubovi da predahnu i pripreme se za izazove koji ih očekuju. Šampion Srbije Crvena zvezda imaće težak zadatak i pravu proveru protiv ekipe Radničkog iz Niša pred gostovanje Monaku u Ligi šampiona narednog utorka. Nišlije do sada imaju dosta dobru sezonu i pod vođstvom Nikole Drinčića igraju vrlo zanimljiv fudbal, te trenutno zauzimaju šestu poziciju na tabeli. Očekuje se da na stadion "Rajko Mitić" neće doći sa belom zastavom i da će pokušati da pruže dostojanstven otpor velikom favoritu. Zvezdi će ovaj duel biti od velike koristi da vidi gde se nalazi pred veliki izazov koji očekuje izabranike Vladana Milojevića u Ligi šampiona.

BONUS VIDEO: VEĆ SE STVARA GUŽVA: Navijači Intera krenuli na utakmicu sa Crvenom zvezdom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BILI SU IMUĆNI, PA OSTALI BEZ SVEGA: Ko su roditelji Jelene Đoković?