LIGA EVROPE: Sevilja juri šesti pehar

V. N.

11. 08. 2020. u 08:12

NE postoji ekipa na Starom kontinentu kojoj Liga Evrope prija kao Sevilji.

ЛИГА ЕВРОПЕ: Севиља јури шести пехар

Foto: EPA-EFE/JOSE MANUEL VIDAL

Apsolutni rekorer po broju titula (5) u drugom po jačini takmičenju u Evropi ove sezone ima šansu da uveća taj saldo i ove godine, a prva naredna prepreka na tom putu će biti Vulvsi sa kojima igraju večeras (21.00) u Duizburgu, jednom od četiri grada domaćina fajnal-ejta LE.

Oslabljena neigranjem Nemanje Gudelja, Sevilja duel sa ostvrskim timom dočekuje u dobrom raspoloženju, posle izbacivanja jednog od favorita, Rome, a zanimljivo je da na poslednjih 18 utakmica nije poražena (po devet pobeda i remija). Ipak, na drugoj strani ih očekuju silno motivisani Vulvsi koji su se posle 48 godina našli u završnici nekog evropskog takmičenja.

- Bila je ovo dugačka sezona, prešli smo ogroman put. Čeka nas duel sa sjajnim protivnikom, biće teško ali moramo da uložimo poslednji napor - rekao je trener Vulverhemptona, Nuno Espirito Santo, čiji će tim u slučaju da slavi večeras igrati sa Mančester junajtedom koji je bio bolji od Kopenhagena (1:0).

Drugi deo kostura čine Inter i Bajer (trijumf italijanskog kluba 2:1), kao Bazel i Šahtjor koji će snage odmeriti večeras (21.00) u Gelzenkirhenu.

Svi mečevi u Nemačkoj se igraju bez publike, a finale Lige evrope je zakazano za 21. avgust u Kelnu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

START(AP)OVALA  JOŠ JEDNA UNIVERZUM AVANTURA: Projekat kompanije Mozzart bliži se velikom finalu