ITALIJANI U VELIKOM FINALU: Potop Šahtjora, Inter se poigravao sa rivalom i zakazao okršaj sa Seviljom

Novosti online

17. 08. 2020. u 20:32 >> 22:49

FUDBLERI Intara plasirali su se u finale Lige Evrope, pošto su savladali Šahtjor sa 5:0.

ИТАЛИЈАНИ У ВЕЛИКОМ ФИНАЛУ: Потоп Шахтјора, Интер се поигравао са ривалом и заказао окршај са Севиљом

FOTO: AP

"Nerazuri" su zasluženo došli do trijumfa i zakazli finale sa Seviljom koje je na programu u petak. Šampion Ukrajine je samo jednom ozbiljnije zapretio Handanoviću.

Golove za tim Antonija Kontea postigli su dva puta Lautaro Martinez i Romelu Lukaku, a jednom je mrežu pogodio Danilo D'Ambrozio. Treba reći i da je Martinez upisao i asistenciju.

Šahtjor nije pokazao ništa na ovom meču. Delovao je kao tim koji nije dostojan polufinala Lige Evrope. Samo je Moraš imao dobru priliku i to je sve od Ukrajinaca.

Kao razbijena vojska je delovao Šahtjor, posebno u drugom poluvremenu. Delovalo je da "neroazuri" kada god krenu u napad mogu da daju gol.

Dve sjajne ekipe će odmeriti snage u finalu. U petak nas očekuje velika borba Intera i Sevilje (21.00).

Sastavi timova:

Inter: Handanović - Godin, De Fraj, Bastoni - D'Ambrosio, Barela, Brozović, Galjardini, Jang - Lukaku, Martinez.

Šahtjor: Pjatov - Dodo, Krivcov, Kočolava, Matvijenko - Antonio, Stepanenko - Marlos, Alan Patrik, Tajson - Moraeš.

PRVO POLUVREME:

1. MINUT - Počela je utakmica u Dizeldorfu. Kao što vam je poznato igra se jedan meč, bez prisustva publike.

6. MINUT - Uvodnih nekoliko minuta je prošlo  u opreznoj igri sa obe strane. Inter je probao iz slobodonoh udarca, ali nije bilo opasnosti po gol Pjatova.

12. MINUT - Kombinuju na sredini terena igrači šampiona Ukrajine. Brazilski majstori sa loptom pokušavaju da nađu rupu u odbrani kluba iz Milana, no izabranici Antonija Kontea za sada odlično stoje na terenu.

FOTO: AP

Brozović u duelu sa Tajsonom

17. MINUT - Kao da se boje da napadnu i jedni i drugi u uvodnom delu susreta. Šahtjor ima više loptu u nogama. Ipak, posed im nije omogućio da zaprete Samiru Handanoviću.

19. MINUT - GOL, VODI INTER! Pogrešio je golman Šahtjora, Barela je probio po desnoj strani, odlično je centrirao, a Lautaro Martinez se poklonio i glavom doneo prednost "nerazurima".

26. MINUT - Ne uspeva Šahtjor ni posle gola da zapreti rivali, pa Inter za sada čuva stečenu prednost. Mogao je italijanski tim da duplira prednost, no Lukaku i D'Ambrosio su zasmetali jedan drugom i propala je idealna prilika.

30. MINUT - Prva ozbiljnija situacija pred golom Intera. Dodo je dobio odličnu loptu na densoj strani, ušao je u kazneni prostor rivala, pronašao Moraeša, no njegov šut je izblokiran, pa je šampion Ukrajine dobio samo korner.

34. MINUT - Opet je zapretio Inter. Pokušao je Barela odličnim udarcem sa ivice šesnaestreca. Pjatov je dobro reagovao i odbio loptu u korner. Desni krilni napadač "nerazura" je za sada najbolji pojedinac na utakmici.

43. MINUT - Najbolja prilika za Šahtroj. Dobro je "tukao" Markos Antonio, ali je zamalo bio neprecizan.

45. MINUT - Nije imalo mnogo toga da se vidi u prvom poluvremenu. Ipak, ono što je najvažnije za Antonija Kontea ja da na semaforu piše Inter - Šahtjor 1:0.

DRUGO POLUVREME:

46. MINUT - Počelo je drugo poluvreme.

48. MINUT - Zamalo da Martinez postigne drugi gol. Uzeo je loptu na nekih 40 metara gola, pokušao je da lobuje istrčalog Pjatova, ali je Ukrajinac uspeo krajnjim naporom da interveniše.

51. MINUT - Prvi put na utakmici je pokušao Lukaku. Ni on nije precizan, jer je lopta nakon njegovog šuta otišla pored gola.

58. MINUT - Šahtjor nikako ne uspeva da stvori pravu šansu, pa je Inter za sada bliži finalu i duelu sa Seviljom.

62. MINUT - Kao da smo prozvali Ukrajince. Matvijenko je sjajno centrirao, Moraeš je sa nekoliko metara šutirao glavom, ali je to uradio pravo u slovenačkog golmana. Dosta sreće je imao sastav iz Milana.

64. MINUT - GOL. DUPLIRA PREDNOST INTER! Brozović je izveo korner, a fantastično je skočio D'Ambrozio i pogodio za 2:0. "Nerazuri" su sada jako blizu finala.

72. MINUT - Konačno se u šansi našao i Lukaku. Loše je šutirao sa nekih 15 metara. Iako ima ubitačnu levu nogu, Belgijanac u ovoj situaciji to nije pokazao.

74. MINUT - NOVI GOL INTERA. OPET MARTINEZ! Drugi gol fantastičnog Argentinca. Primio je loptu malo izvan šesnaesterca rivala, sjajno šutirao po zemlji i Pjatov je paradom samo ulepšao pogodak.

79. MINUT - NOVI GOL INTERA! Pogodio je i Lukaku. Pokazao je Belgijanac koliko je opasan iako ne igra dobro. Postigao je 32. pogodak u svim takmičenjima ove sezone.

83. MINUT - INTER NE STAJE! Protutnjao je Lukaku pored Kočolave. Potom je slabijom desnom nogom šutirao kroz noge Pjatova. Pravi potop Šahtjora.

90. MINUT - Kraj utakmice. Inter je drugi finalista.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)