KOLAROV NAJSKUPLJIJI: Evo koliko Inter plaća Romi za transfer Srbina

B. A.

30. 08. 2020. u 10:19

PITANjE je momenta kada će Aleksandar Kolarov potpisati ugovor sa Interom, a Roma dobiti dva miliona evra na ime obeštećenja.

КОЛАРОВ НАЈСКУПЉИЈИ: Ево колико Интер плаћа Роми за трансфер Србина

FOTO: AP

Kada se to dogodi, kapiten reprezentacije Srbije postaće najskuplje plaćeni igrač u polju u istoriji fudbala, u konkurenciji preko 34 godine.

Naš as, koji će u novembru proslaviti 35. rođendan, koštaće milanskog velikana dva miliona, što je za veterana fantastična suma. Više su bila plaćena samo dvojica golmana, i to je bilo davno. Još 2001, Mec je Deportivo La Korunji dao 6,5 miliona evra za kamerunskog čuvara mreže Žaka Songoa (tada imao 37), a Paragvajac Hoze Čilavert je sa 36 postao član Strazbura iste godine, za 5,3 miliona. Ako se izuzmu golmani, rekorder je engleski napadač Mark Hetli, koji je kao 34-godišnjak potpisao za 1,75 miliona za Lids (iz Rendžersa).
Kolarov svakako može da se ponosi brojkom, a prema podacima "Transfermarkta", ovo će mu biti treći milionski transfer. Rekordnu sumu za beka bombardera izdvojio je Mančester siti, koji je 2010. u kasu Lacija ubacio 23,86 miliona evra.

KRISTIJANO PRVI MEĐU 30+

KADA su u pitanju transferi nešto mlađih fudbalera, sa 30 i više godina, rekorder je Kristijano Ronaldo, koga je 2018. Juventus platio Realu 117 miliona evra. Na drugom mestu je Leonardo Bonuči (Juve-Milan, 2017) sa 42 miliona.

Roma je 2017. dala "građanima" pet miliona, a srpski klubovi nisu toliko zaradili na njegovim prelascima. OFK Beograd je Čukaričkom uplatio 400.000 evra, dok su rimski nebeskoplavi "romantičarima" dali 925.000.

U pojedinim italijanskim medijima kao da su zaboravili na odlične partije Kolarova tokom prethodne sezone i kritikovali su trenera Antonija Kontea, što dovodi veterane u ekipu. Jer, pored našeg fudbalera, na meti plavo-crnih su i čileanski vezista Arturo Vidal iz Barselone (33) i Francuz Ngolo Kante (29) iz Čelsija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

START(AP)OVALA  JOŠ JEDNA UNIVERZUM AVANTURA: Projekat kompanije Mozzart bliži se velikom finalu