BOJAN ZAJIĆ ZA "NOVOSTI": Troma odbrana Norveške naša šansa

Đ. SAMOILOVIĆ

07. 10. 2020. u 22:26

NORVEŠKA hidra Larsa Lagerbeka u sutrašnjem okršaju sa Srbijom, biće dvoglava.

БОЈАН ЗАЈИЋ ЗА НОВОСТИ: Трома одбрана Норвешке наша шанса

FOTO: V. N.

To je mišljenje Bojana Zajića, srpskog trenera iz Sandnesa, koji očekuje da će startni štihovi selektora "vikinga" u polufinalnom meču baraža za plasman na EP biti njegova trenutno najubojitija oružja - napadači Aleksandar Sorlot i Erling Haland.

- Oni sve karte bacaju na Halanda i Sorlota, i ubeđen sam da će Lagerbek sa njima dvojicom u postavi izaći na teren protiv "orlova". Teško da će odstupiti od formacije 4-4-2, koja mu je donela uspeh protiv Severne Irske, bez obzira na to što oni po kvalitetu nisu slični Srbiji ili Austriji - kaže Zajić za "Novosti".

JEDNA GREŠKA MOŽE DA PRESUDI

ZAJIĆ kaže da je prvi ciklus nove Lige nacije otkrio slabosti Norvežana.
- Očekujem tvrdu i tešku utakmicu, šanse su 50:50. Nije isključeno da jedna greška odluči pobednika. Norvežani ulaze jako oprezno u susret, poštuju nas, i uzdaju se u mladalačku energiju njihovih zvezda. Austrija je u prošlom ciklusu pokazala kako sa njima treba da se igra - ističe srpski stručnjak.

"Orlovi" bi plen trebalo da vrebaju preko odbrane rivala.

- Deluje mi da kao i mi, imaju nešto "tanju" zadnju liniju. Štoperi Reginilsen i Ajer su spori igrači, a nemaju preteranog kvaliteta ni na levom boku. Jedino je desni bek Elabdelui opasan iz te četvorke, poznat je po ubacivanjima u napad, i njega bi trebalo da zatvorimo. Ali, definitivno vidim šansu Srbije u nešto tromijoj odbrani Norveške, kao i o činjenici da njihovi mladi igrači nemaju toliko iskustva u ovakvim utakmicama - poručuje iz Norveške Zajić, nekadašnji vezist Partizana, koji je dvaput igrao za reprezentaciju.

Podsetimo, Norveška i Srbija igraju u četvrtak od 20.45 u Oslu.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)