PRIZNANJE ZA SRPSKE KLUBOVE: Partizan prvi u Evropi, Zvezda sedma

V. N.

09. 11. 2020. u 20:30

PRIZNANjE i podaci su garancija kvaliteta - Partizanova škola fudbala nema premca u Evropi.

ПРИЗНАЊЕ ЗА СРПСКЕ КЛУБОВЕ: Партизан први у Европи, Звезда седма

Nastasić (Šalke), jedan od Partizanovih izdanaka Foto EPA

Po najnovijim istraživanjima CIES (Centar za fudbalska istraživanja iz Švajcarske), crno-beli su najbolja i najproduktivnija "fabrika" mladih igrača na Starom kontinentu, koja je na prvom mestu pretekla čuvenu Ajaksovu "radionicu".

Prema CIES, Partizan ima 85 igrača koji su ponikli u njegovoj školi i trenutno igraju u najjačim evropskih liga. Na drugoj poziciji je Ajaks, sa 77 fudbalera, a treći je Dinamo Zagreb sa 70.

Na ovoj listi Srbija ima još dva kluba među deset vajboljih. Crvena zvezda zauzela je sedmo mesto sa 61 "školarcem" i Vojvodina na desetoj poziciji sa 55 igrača. Rad zauzima 16. mesto na listi sa 47 igrača.

Ovo istraživanje CAIS obuhvatilo je 31 prvenstvo pod pokroviteljstvom UEFA, posle Partizana i Ajaksa slede Dinamo Zagreb (71), Dinamo Kijev (69), Šahtjor Donjeck (67), Real Madrid (61)...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?