NORVEŠKA VLADA ZABRANILA FUDBALERIMA PUT U RUMUNIJU: Meč će biti registrovan službenim rezultatom?

Novosti online

15. 11. 2020. u 09:34

Nakon nedavnog pozitivnog rezultata testa COVID-19 u okviru norveške reprezentacije, Fudbalska asocijacija Norveške potvrdila je da nacionalna reprezentacija Norveške neće moći putovati u Rumuniju kako bi odigrala utakmicu UEFA Lige nacija 2020/21 koja je zakazana za nedelju 15. novembra 2020.

НОРВЕШКА ВЛАДА ЗАБРАНИЛА ФУДБАЛЕРИМА ПУТ У РУМУНИЈУ: Меч ће бити регистрован службеним резултатом?

Foto: EPA-EFE/Fredrik Varfjell

Shodno tome, predstojeći meč u novom rasporedu se ne može igrati. Stvar će sada biti dostavljena UEFA-inom kontrolnom, etičkom i disciplinskom telu na donošenje odluke u skladu sa posebnim pravilima koja se primenjuju na mečeve nacionalnih timova, kao što je odobrio Izvršni odbor UEFA-e 29. avgusta 2020.

Ta pravila kažu: Ako meč ne može biti zakazan, UEFA-in kontrolni, etički i disciplinski organ doneće odluku o tom pitanju. Nacionalna selekcija koja je odgovorna za meč koji se nije odigrao ili se nije odigrao u potpunosti, UEFA-in kontrolni, etički i disciplinski organ će proglasiti da je ta selekcija izgubila utakmicu, osim ako se ne zaključi da su oba ili nijedan tim odgovorni što se utakmica nije odigrala ili nije odigrana u potpunosti.

Što znači da se utakmica ne može proglasiti izgubljenom. Ako se meč ne može proglasiti izgubljenim, o ishodu meča odlučiće se izvlačenjem žreba (tj. Pobeda 1-0, poraz 0-1 ili remi 0-0) koju će izvršiti UEFA-ina administracija;

UEFA bi želela da pojača važnost za sve timove, igrače, zvaničnike i sve koji su uključeni da u potpunosti poštuju UEFA-in protokol za povratak u igru i važeći regulatorni okvir.

(TELEGRAF)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

MAJDOV PROGOVORIO: Počelo je od LGBT zastava, a ako mi braniš da se krstim, ne igram po tim pravilima