VELIKA ZAOSTAVŠTINA DIJEGA MARADONE: Milione želi osam žena i 11 dece

V. N.

01. 12. 2020. u 22:36

OSTAVIO je Dijego Maradona iza sebe neprocenjive uspomene, golove za pamćenje i nemerljivo nematerijalno bogatstvo ljubiteljima fudbala.

ВЕЛИКА ЗАОСТАВШТИНА ДИЈЕГА МАРАДОНЕ: Милионе жели осам жена и 11 деце

FOTO: M. Vukadinović

Ali, nedelju dana posle njegove smrti, krenulo je da se govori i onom materijalnom delu Maradonine zaostavštine, koje prema nekim procenama iznosi oko 75 miliona dolara, a u igri za svoj komad nasledstva je čak jedanaestoro dece i osam žena?!

VOJNO VOZILO, PRSTEN OD 300.000...

PORED novca koji je u igri, Maradona je u svom vlasništvu imao mlin i fabriku testenine u Boliviji, pet nekretnina u Argentini, luksuzni hotel na Kubi... Zanimljivo je da su mu u Belorusiji, gde je bio direktor Dinama, ostali prsten vredan 300.000 evra i vojno amfibijsko vozilo, koje je dobio na poklon. Prihode je imao i od nekoliko škola fudbala u Kini, kojima je prodao pravo na ime.

Iako je u životu zaradio petostruko više, u najmanju ruku buran život ga je koštao da svota koju ostavi iz sebe bude veća od pomenutih 75 miliona, a problem oko raspodele novca pravi i činjenica da El Pibe nije ostavio ni testament.

Tako u prvom redu za nasledstvo stoje ćerke Dalma i Đanina, iz jedinog Dijegovog zakonitog braka sa Klaudijom Vilafan. Uz njih dve, tu su sinovi Dijego Junior i njegova majka Kristina Sinagre, Dijegito Fernando nastao iz veze sa Veronikom Ojedom, ali i još jedna ćerka, Jana čija je majka Valerija takođe bila Maradonina devojka.

Takođe, spominje se još šestoro dece, koje jedan od najvećih fudbalera sveta nije priznao, a u pitanju je četvoro iz Argentine, i dvoje sa Kube, čije majke tvrde da im je Dijego otac. Na sve njih, Maradonin pravni zastupnik Matias Morla, vlasnik je prava sve što nosi njegovo ime u Evropi i SAD, tako da će i on dobiti deo "kolača".

ČUVAJ VERU I DIJEGITA

MARADONINO poslednje obraćanje je bilo u glasovnoj poruci Mariju Baudriju, očuhu njegovog najmlađeg sina, Dijegita Fernandeza, koji je u vezi sa njegovom bivšom devojkom Veronikom Ojedom.
- Pozdrav Mario, ovde Dijego. Znam da ovo zvuči neverovatno, ali Vera i ja smo u dobrim odnosima, i rekla mi je da je sa tobom. Čuvaj je, a naročito mog malog anđela Dijegita. Njega ne mogu ni sa kim da uporedim - poslednje su zabeležene reči legendarnog Argentinca.

Ipak, zasada najveći prioritet u raspodeli nasledstva imaće ćerke, prema odluci argentinskog suda. Takođe, Dalma, Đanina i Jana su i tokom Dijegovog lečenja bile poprilično udružene, i konstantno su komunicirali sa lekarskim timom njihovog oca.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

START(AP)OVALA  JOŠ JEDNA UNIVERZUM AVANTURA: Projekat kompanije Mozzart bliži se velikom finalu