FUDBAL SE MENJA: Ovo su igrači i treneri čekali, nova pravila od januara!

Novosti online

16. 12. 2020. u 20:40

ORGANIZACIJA koje se brine o fudbalskim pravilima IFAB sastala se ne bi li razgovarala o mogućoj promeni pravila koja bi stupila na snagu u januaru 2021. godine.

ФУДБАЛ СЕ МЕЊА: Ово су играчи и тренери чекали, нова правила од јануара!

foto: N. Paraušić

IFAB je saopštio da se skoro godinu dana razmišljalo o ovome i da su održane brojne konsultacije sa fudbalerima, lekarima, trenerima i čelnim ljudima raznih liga. 

IFAB planira da uvede mogućnost izmene u slučaju udarca u glavu i potresa mozga fudbalera, nevezano za to da li je trener izvršio sve izmene- 

Ova organizacija se nada da će ovakav potez smanjiti rizik koji nose povrede glave u fudbalu. Druga stvar koja je bitna je to što timovi neće biti oslabljeni ukoliko dođe do neke povrede ovog tipa, jer će moći da uvedu novog igrača. 

Samo u prethodnih nekoliko nedelja u Premijer ligi smo videli povrede glave Davida Luiza i Raula Himeneza, a od januara će novo pravilo biti primenjeno u FA kupu Engleske, kao i u engleskoj prvoj ligi za žene. 

IFAB takođe razmišlja da pravilo koje je uvedeno u vreme korone, ono o pet dozvoljenih izmena tokom meča, uvede za stalno u fudbalu. Za sada je ono na snazi do 31. decembra 2021. godine, ali moglo bi da se desi da od sada pa nadalje u fudbalu gledamo pet izmena, a da uz to bude dozvoljena i jedna dodatna u slučaju teške povrede glave. 

(MONDO) 

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?