BOJAN KRKIĆ BI MOGAO DA UĐE U ISTORIJU: Španac postaje tek treći fudbaler koji će igrati svim u ligama petice?

Novosti online

25. 12. 2020. u 17:00

ŠPANSKI fudbaler Bojan Krkić mogao bi da ispiše istoriju fudbala tako što će postati tek treći igrač koji će nastupati u svim ligama petice.

БОЈАН КРКИЋ БИ МОГАО ДА УЂЕ У ИСТОРИЈУ: Шпанац постаје тек трећи фудбалер који ће играти свим у лигама петице?

Foto: EPA-EFE/ROBIN TOWNSEND

Nekadašnji fudbaler Barselone od 1. januara će postati slobodan igrač. Trenutno nastupa u MLS-u, član je Montreala, a već je poznato da saradnja neće biti obnovljena.

Kako navode francuski mediji Krkić se nalazi na mesti Sent Etjena. On je preko posrednika ponuđen ovom klubu koji traži napadača i neodbacuje mogućnost da 30-godišnjak iz Liniole pojača tim sa stadiona "Žofroa-Gišar".

Prva želja "zelenih" je bio napadač Lestera Islam Slimani, ali velika plata Alžirca predstavlja problem za upravu Sent Etjena.

U slučaju da Krkić pojača ovaj klub postaće tek treći fudbaler koji je igrao u svim ligama petica - engleskoj Premijer ligi, španskoj Primeri, italijanskoj Seriji A, nemačkoj Bundesligi i francuskoj Ligi 1.

To su do sada uspeli da urade samo rumunski napadač Florin Radučoj koji je tokom karijere igrao u Italiji za Bari, Veronu, Milan i Brešu, u Španiji za Espanjol, u Engleskoj za Vest Hem, u Nemačkoj za Štutugart i u Francuskoj za Monako.

Drugi je danski vezista Kristijan Poulsen. U Engleskoj je igrao za Liverpul, u Italiji za Juventus, u Španiji za Sevilju, u Nemačkoj za Šalke i u Francuskoj za Evijan.

Krkić je kada su najjače lige u pitanju igrao za Barselonu, potom je u Seriji A nastupao za Romu i Milan, u engleskoj je nosio dres Stouka, nemačkoj Majnca. Takođe, bio je i član Ajaksa.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(Mozzartsport)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

START(AP)OVALA  JOŠ JEDNA UNIVERZUM AVANTURA: Projekat kompanije Mozzart bliži se velikom finalu