LUIS IBANJEZ OTKRIO KAKO GA JE "KUPIO" GROF: To što je on uradio, malo koji bi trener... (VIDEO)

Novosti online

02. 01. 2021. u 14:47

IGRAO je Luis Ibanjez u Crvenoj zvezdi samo jednu sezonu, ali je ostao u srcima svih navijača crveno-belih.

ЛУИС ИБАЊЕЗ ОТКРИО КАКО ГА ЈЕ КУПИО ГРОФ: То што је он урадио, мало који би тренер... (ВИДЕО)

FOTO: Tviter/Printskrin

Kao igrač Dinama iz Zagreba njegov dolazak u Srbiju izazvao je veliku pažnju. Dok je požrtvovanošću na terenu kupio srca svih navijača. 

Posebno je ostao upamćen njegov gol u 150. večitom derbiju koji se igrao u Humskoj. 

S obzirom da je Argentinac igrao derbi i u Hrvatskoj i u Srbiji, upitan je da prokomentariše koje su to osnovne razlike kada igraju Zvezda - Partizan, odnosno Dinamo - Hajduk.

"Tamo kad je derbi, kako su jedni pored drugih - oni ne mogu da se vide", rekao je Ibanjez u podkastu za "Podkast Inkubator".

"Hajduk i Dinamo su daleko, gde je Split od Zagreba, pa se ne vide. Ovamo se tuku svaki drugi-treći dan. Tamo se uvek priča o derbiju, to je borba. Vidi se taj poseban osećaj o derbiju i kad sam slavio gol to je bilo čudo. Osećao sam se stvarno super", dodao je argentinski bek.

U 37 nastupa za Zvezdu zabeležio je 11 golova i 15 asistencija, a posle samo jedne sezone otišao je u Trabzonspor, mada je malo falilo da ostane u Beogradu.

"Jesam, razmišljao sam da ostanem Da smo ušli u Ligu šampiona, ostao bih. Imali smo šansu za Evropu, ali klub koji me je dovodio je stavio klauzulu da ne mogu da igram. Ispali smo od Sasuola i sledeći dan sam otišao u Tursku", poručio je Ibanjez koji se nije proslavio tamo.

Kao najboljeg trenera izdvojio je Miodraga Božovića. 

"Grof, voleo bih da ispričam jednu anegdotu... U Zvezdi nismo dobili tri, četiri meseca platu. Bio je jedan Brazilac sa mnom u timu, on je imao malu platu, a pola je slao u Brazil. Zove me Grof da mu prevodim, "pitaj ga koliko mu treba"... Dao mu je celu platu, ispred mene. Rekao mu je "Sada možeš da treniraš i daješ sto posto", on je mene tada kupio, trener nema potrebe to da radi", rekao je popularni Lučo. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

START(AP)OVALA  JOŠ JEDNA UNIVERZUM AVANTURA: Projekat kompanije Mozzart bliži se velikom finalu