JAPANSKI PREMIJER: Olimpijske igre će biti dokaz pobede nad virusom

Beta

18. 01. 2021. u 16:38

JAPANSKI premijer Jošihide Suga obećao je danas da će pandemiju staviti pod kontrolu i da će se ovog leta održati Olimpijske igre u Tokiju, što će, kako je ocenio, biti dokaz pobede nad korona virusom.

ЈАПАНСКИ ПРЕМИЈЕР: Олимпијске игре ће бити доказ победе над вирусом

Foto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

U govoru pred Parlamentom, Suga je rekao da će njegova vlada izvršiti reviziju zakona, kako bi mere protiv korona virusa postale izvršive uz kazne i nadoknade.

Japan je na početku pandemije dobro kontrolisao situaciju, nije bilo strogih mera protiv širenja zaraze, ali je u poslednjih nekoliko nedelja broj zaraženih u porastu.

"Da bih vratio osećaj sigurnosti staviću pod kontrolu korona virus, koji besni širom sveta i koji sada pogađa Japan. Stajaću u prvim redovima bitke", naveo je on.

Suga je rekao da će održavanje Olimpijskih igara biti "dokaz pobede protiv korona virusa".

"Uspostavićemo pune mere protiv zaraze i nastavićemo odlučno sa pripremama, kako bismo organizovali Igre koje mogu pružiti nadu i hrabrost celom svetu", dodao je on.

U nedavnoj anketi u medijima, oko 80 odsto javnosti u Japanu smatra da Olimpijske igre ne bi trebalo da se održe.

Suga je rekao da je vakcina ključna i da se nada da će vakcinacija početi kada Ministarstvo zdravlja Japana odobri Fajzerovu vakcinu, jednu od tri inostrana dobavljača, krajem februara.

Olimpijske igre trebalo je da se održe u Tokiju prošlog leta, ali su odložene za godinu dana zbog pandemije i počeće 23. jula.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?