STVARANJE NOVE TRADICIJE: Najmlađi fudbaleri sa Kosova i Metohije gostovali kraljevačkom Kikeru

G.Ćirović

08. 04. 2021. u 16:23

NAJMLAĐI fudbaleri Kosova i Metohiije, uzrasta petlića i pionira, gostovali su kraljevačkom Kikeru protiv kojeg su odigrali dve prijateljske utakmice.

СТВАРАЊЕ НОВЕ ТРАДИЦИЈЕ: Најмлађи фудбалери са Косова и Метохије гостовали краљевачком Кикеру

FOTO: FK Kiker

Po rečima Igora Ugljarevića, predsednika Fudbalskog saveza Kosova i Metohije, ova dva meča mogu da ponesu i epitet istorijskih jer je Savez posle tačno 23 godine uspeo da oformi ove dve reprezentativne selekcije.

- Uz pomoć instruktora Fudbalskog saveza Srbije selektirali smo decu iz svih krajeva Kosova i Metohije, gde god postoji fudbalski klub ili škola fudbala. Ovo je način da ovi dečaci budu na oku fudbalskoj struci u Srbiji i da u dogledno vreme neko od njih se izbori za najdraži dres reprezentacije Srbije – rekao je ovom prilikom Ugljarević.

Utakmice nisu imale rezultatski značaj, ali su bile lepa prilika da se dečaci iz Kraljeva i sa Kosova i Metohije upoznaju, druže, sklope nova prijateljstva i demonstriraju svoju fudbalsku veštinu na travnatom terenu.

- Oduševljeni smo i za nas je posebna čast što smo ugostili talentovane mlade fudbalere sa Kosova i Metohije. Želimo da na ovaj način stvorimo novu, lepu tradiciju, uspostavimo još jedno neraskidivo prijateljstvo. U naš klub dolaze igrači iz južne pokrajine, a neki od njih već su u Partizanu, Crvenoj Zvezdi i Čukaričkom – istakao je Rade Todorović iz kraljevačkog FK Kiker.

FOTO: FK Kiker

Utakmice u Kraljevu protekle su i pod budnim okom Igora Matića, koordinatora mlađih kategorija Fudbalskog saveza Srbije.

- Privilegija je što sam tu da ispratim ove dečake, neke nove nade i nove talente – naglasio je Matić. - Obostrani je inters da napravimo što bolju saradnju sa našim ljudima koji su na čelu FS Kosova i Metohije.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)