PEREZ NE ODUSTAJE: Superliga što pre!

N. I.

24. 04. 2021. u 22:11

FLORENTINO Perez je, bar na papiru, i dalje predsednik idejne tvorevine Evropska fudbalska Superliga koja je trajala ceo jedan, prošli, vikend.

ПЕРЕЗ НЕ ОДУСТАЈЕ: Суперлига што пре!

FOTO: AP

Prvi čovek Real Madrida je juče u opširnom intervjuu za španski "As" rekao mnogo stvari, a već na početku je pokušao da ubode u centar:

- U evropskom fudbalu trenutno mogu da prežive klubovi koje plaćaju matične države, ili vlasnici multimilijarderi. Ovakvo stanje u evropskom fudbalu je neodrživo i što pre počnemo sa Superligom biće bolje za sve, jer do 2024. godine nećemo izdržati!

INTERESOVANjE PUBLIKE

POJEDINI navijači u Engleskoj su digli glas i u prvi mah se činilo da su odneli pobedu nad bogatima. Ali, Florentino Perez je naglasio:
- Interesovanje publike planiramo da vratimo tako što će, na primer, navijači češće da gledaju Mesija i Ronalda. Dueli Reala i Barselone su zaustavljali svet i sav novac koji takvi mečevi stvaraju utiče na sve lige i klubove.

Prvi čovek UEFA Aleksander Čeferin je već digao glas protiv Pereza, pale su i neke teške reči, neprimerene ljudima koji se, valjda, razumeju u fudbal i diplomatiju...

- Neke stvari su već bile jasne u prošli ponedeljak i utorak, a prvi čovek UEFA je nastavio otvoreno da preti i u sredu. To su stvari sa kojima ne možemo da se složimo.

Naša ideja o formiranju Superlige je savršeno jasna. Vrlo ozbiljna studija na kojoj smo radili je pokazala da su samo tokom tri meseca u prošloj godini klubovi Superlige, njih 12, izgubili 650 miliona evra. Ove godine, sa čitavom sezonom protkanom pandemijom, gubici će ići na 2 ili 2,5 milijardi evra.  - zaključio je Perez.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

MAJDOV PROGOVORIO: Počelo je od LGBT zastava, a ako mi braniš da se krstim, ne igram po tim pravilima