JOVANI ARSIĆ URUČEN PASOŠ "EVROPSKOG GRADA SPORTA": Biće lepih vesti iz Tokija

B. GRUJIĆ

07. 05. 2021. u 19:40

JOVANA Arsić, reprezentativka Srbije u veslanju i članica Crvene zvezde, koja je pre tri nedelje izborila plasman na Olimpijske igre u Tokiju i proteklog vikenda u Zagrebu, na prvoj regati Svetskog kupa, osvojila bronzanu medalju u disciplini skul, dobila je u rodnom gradu, Zrenjaninu, pasoš "Evropskog grada sporta".

ЈОВАНИ АРСИЋ УРУЧЕН ПАСОШ ЕВРОПСКОГ ГРАДА СПОРТА: Биће лепих вести из Токија

FOTO: S. Sokolov

Jovana je prva veslačica iz Srbije koja je na ovakvom takmičenju osvojila medalju i svrstala se u red najboljih evropskih veslačica, sa olimpijskom vizom u džepu.

- Drago mi je što Jovana ne zaboravlja svoj grad, a to je podstrek da nastavimo da razvijamo i obezbeđujemo bolje uslove za bavljenje sportom - istakao je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, domaćin prijema u Jovaninu čast.

- Zrenjanin se ponosi veslačem veka, sjajnim olimpijcem Miloradom Stanulovim, i sada Jovanom Arsić, koja je prva osvojila medalju na Svetskom kupu u ženskoj konkurenciji i druga, koja je obezbedila olimpijsku normu, posle dugo godina.

Prezadovoljna postignutim, talentovana veslačica zahvalila se na srdačnom prijemu, navodeći da uvek rado dolazi u svoj rodni grad i da joj je drago što je doprinela popularizaciji veslanja.

- Maksimalno se spremam i koncentrišem za svaku trku i nadam se uspehu u Tokiju - rekla je Jovana, uz napomenu da joj je najbitniji fokus na naporne treninge koji su ključ svakog uspeha.

PODRŠKA OLIMPIJCIMA IZ ZRENjANINA

KAKO je naglasio gradonačelnik Salapura, Zrenjanin će pružiti i dodatnu motivaciju sportistima pred Olimpijske igre i raspisati poseban konkurs na osnovu kojeg će Zrenjanin, kao grad sporta, podržati njihov nastup u Tokiju.
- Oni će u Japanu predstavljati svoju zemlju, ali i grad Zrenjanin, u kojem su rođeni ili za čije klubove nastupaju - naglasio je Salapura.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)