FUDBAL KAKAV ZNAMO UMIRE: Svetsko prvenstvo u igraće se na dve godine!?

Novosti online

22. 05. 2021. u 09:00

NISMO se još oporavili od šoka koji je u javnosti izazvala Superliga Evrope u fudbalu, a stiže nam novi šok - Svetsko prvenstvo u fudbalu moglo bi da se igra na dve godine.

ФУДБАЛ КАКАВ ЗНАМО УМИРЕ: Светско првенство у играће се на две године!?

Foto: Arhiva Novosti

Na 71. kongresu FIFA Đani Infantino podelio je da je odobrena studija koja će ispitati mogućnost organizovanja Svetskog prvenstva na svake dve godine. 

– To je način da promovišemo fudbal, moramo proučavati kako da stimulišemo fudbal i držati um otvorenim- rekao je Infantino i dodao da se mora ispitati i poklapanje sa međunarodnim kalendarom. Navijači žele da gledaju važne mečeve i turnire. Naglasak će biti na sportu, a ne na komercijalnom uspehu – objasnio je Infantino.

Ta ideja potekla je navodno od Arsena Vengera, nekadašnjeg trenera Arsenala, koji je sada na čelu sektora za globalni razvoj fudbala. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

Novak Đoković je na antologijski način prošao u četvrtfinale Rolan Garosa, ali je dan kasnije morao da se povuče sa tog grend slem turnira. Ispostavilo se da je razlog veoma ozbiljan, iako je na mogućnost da se nešto tako desi - upravo Nole i upozorovao organizatore. Sada on plaća skupu cenu, ali... i čelnici tog grend slema "čupaju kosu". Evo i zašto.

08. 06. 2024. u 17:30

Komentari (0)

VELIKA TUGA: Preminuo mladi trener