GOLMANSKI DUELI U ZRENJANJINU: Mladi talenti se takmičili na "Karađorđevom parku"

B.Grujić

23. 05. 2021. u 20:24

VIŠE od stotinu mladih fudbalskih čuvara mreže na Gradskom stadionu u Zrenjaninu, takmičilo se u različitim uzrasnim kategorijama, od 2005.do 2014. godišta u organizaciji Golmanske akademije Delivoja Šarenca, nekadašnjeg golmana kluba koji je decenijama stanovao u Karađorđevom parku.

ГОЛМАНСКИ ДУЕЛИ У ЗРЕЊАЊИНУ: Млади таленти се такмичили на Карађорђевом парку

FOTO: B. Grujić

- Prvi put se golmanski dueli održavaju u Zrenjaninu, igralo se na pet terena i ono što je najvažnije brojne devojčice i dečaci su prezadovoljni, a pobedio je fudbal - kaže Šarenac, uz napomenu da se svaki duel igrao tri minuta, a golmani po pravilima, sa svoje polovine šutirali na gol svog rivala.

U konkurenciji najmlađih, devojčica i dečaka rođenih 2013. godine i mlađih, treće mesto osvojio je Vanja Rođenkov, drugi je bio Marcel Mikloš, a pobedio je Stefan.Đurković, u generaciji 2012. najbolji je bio Relja Vučković, drugoplasirani Luka Tošić, a trećeplasirani Mihajlo Zečević.

Desetogodišnjaci, rođeni 2011. godine vodili su nemilosrdne golmanske duele, a najbolji je bio Jovan Segeti, drugo mesto osvojio je Pavle Božović, a treće Lazar Trišić, u konkurenciji 2010. pobedila je devojčica Klara Varga, ispred drugoplasiranog Alekse Vukašinovića i Vlade Kirćanskog, dok je u generaciji 2009. apsolutnu dominaciju pokazala Novosađanka Lana Milenić, koja čuva mrežu Vojvodine, a bila je bolja od Zrenjanonaca, Ognjena Bogunovića i Stefana Radovančeva.

U generaciji 2008. pobedio je Lazar Lavirac iz Zrenjanina, drugi je bio Jovan Obradović, a treći Ivan Matić, u 2007. godištu prvo mesto osvojio je Luka Srdić, ispred Bogdana Jovanovića i Milovana Simića, dok je u konkurenciji najstarijih, rođenih 2005. i 2006. godine, trijumfovao Aleksa Strajnić, drugo mesto zauzeo je Jan Marku, a treće Milan Glišin.

FOTO: B. Grujić

Pehare, medalje, diplome, golmanske rukavice i čarape, najboljima je dodelio Saša Todić, nekadašnji golman Proletera i Vojvodine, internacionalac u brojnim klubovima i sada trener golmana u Abu Dabiju, uz pomoć organizatora duela, Delivoja Šarenca, a na tribinama je među brojnim gostima, bila i odbojkaška reprezentativka Srbije, Maja Ognjenović.

Na kraju specijalna priznanje za najefektniju odbranu dobio je desetogodišnji Aleksa Pajović, na najlepši postignuti gol devetogodišnji Mark Turi, za fer plej Jovan Barbulov i kao najmlađi i najtalentovaniji učeanik Uroš Perić, rođen 2014.godine.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NIJE PROBLEM KAD MLADI IGRAČI POGREŠE, PROBLEM JE KAD TO URADE ISKUSNI! Vladan Milojević nakon poraza Zvezde od Intera u Ligi šampiona