HRVATI BI PROTIV SRBIJE NA MUNDIJALU: Komšije ne mogu da dočekaju žreb za Svetsko prvenstvo

Novosti online

29. 03. 2022. u 21:43

BLIŽI nam se žreb za Svetsko prvenstvo u Kataru, koji će biti održan 1. aprila, tada će Srbija dobiti protivnike, a već se spekuliše koja bi grupa bila najpoželjnija...

ХРВАТИ БИ ПРОТИВ СРБИЈЕ НА МУНДИЈАЛУ: Комшије не могу да дочекају жреб за Светско првенство

FOTO: Tanjug/AP

Reprezentacija Srbije biće u trećem šeširu, kada su šeširi poznati krene se sa pravljenjem idealnih i onih manje idealnih grupa.

Reprezentacije koje će se naći sa našom u šeširu su: Japan, Iran, Južna Koreja, a potencijalni su pobednik duela Švedska - Poljska, Senegal, Maroko i Nigerija, koji su favoriti u svojim dvomečima afričkog baraža kvalifikacija.

Prema praviliniku FIFA, timovi iz iste konferencije ne mogu da igraju u istoj grupi, izuzete su evropske selekcije (13 reprezentacija sa "starog kontinenta" učestvuje na Mundijalu)

Hrvatski mediji su već krenuli sa izvačenjem protivnika, a ono što je zanimljivo je da su na "simuliranom žrebu" izvukli, ni manje, ni više, nego Srbiju.

"Vatreni" se sigurno nalaze u drugom šeširu i ne mogu igrati protiv Danske, Holandije, Nemačke, Meksika, Sjedinjenih Američkih Država, Švajcarske i Urugvaja. Ali, sve ostalo je potpuno otvoreno.

Prema novinarima "Večernjeg lista" grupa koja bi bila poprilično atraktivna bila bi Brazil, Srbija i Novi Zeland, ako bi prošao kvalifikacije protiv Solomonskih Ostrva, a potom i Kostarike.

Svetsko prvenstvo je na programu od 21. novembra do 18. decembra

"Šešir 1": Katar, Brazil, Belgija, Francuska, Argentina, Engleska, Španija, Portugal*;

"Šešir 2": Danska, Holandija, Nemačka, Meksiko*, SAD*, Švajcarska, Urugvaj, Hrvatska;

"Šešir 3": Švedska/Poljska*, Senegal*, Japan, Iran, Srbija, Maroko*, Koreja, Nigerija*;

"Šešir 4": Tunis*, Kanada*, Kamerun*, Ekvador, Saudijska Arabija, Vels*, Peru*, Kostarika*.

Sa zvezdicom su obeležene selekcije koje su i dalje u kvalifikacijama, ali koje su favoriti za plasman na Mundijal u Kataru.

BONUS VIDEO: Moćna koreografija „delija“ pred Rendžers

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)