SUROV KRAJ MAKEDONSKE BAJKE: Ronaldo ipak ide s Portugalcima na Mundijal, ne i Zlatan Ibrahimović! (VIDEO)

D. N.

29. 03. 2022. u 22:43

BARAŽ evropskih kvalifikacija za popunu proestalih mesta na Svetskom prvenstvu u fudbalu je okončan, a na Mundijalu u Kataru će igrati fudbalske reprezentacije Portugala i Poljske.

СУРОВ КРАЈ МАКЕДОНСКЕ БАЈКЕ: Роналдо ипак иде с Португалцима на Мундијал, не и Златан Ибрахимовић! (ВИДЕО)

Tanjug/AP

"Makedonska bajka" je raspršena u Lisabonu, gde su Kristijano Ronaldo i drugovi eliminisali iz mundijalske trke naše komšije, i to pobedom od 2:0. Time su, istina uz "zakašnjenje", opravdali očekivanja čitave nacije od ove izuzetne generacije fudbalera, a krivci što Portugal nije ranije "izvadio karte" za Mundijal u Kataru bili su, kao što je već poznato, naši fudbaleri, koji su na dramatičan način, pobedom u Lisabonu, osvojili prvo mesto u grupi i direktno prošli na šampionat sveta.

Zato su Ronaldo i saigrači morali u baraž, a tamo su najpre pobedili Tursku sa 3:1, a sada i Makedonce.

Selekcija Severne Makedonije, koja je prethodno šokirala fudbalski svet pobedivši Italiju u gostima, nije uspela da napravi novi podvig, kao protiv aktuelnog prvaka Evrope. Bez ijednog šuta u okvir gola, to i nije bilo moguće...

Naravno, i ovoga puta su se makedonski fudbaleri uglavnom branili, kao i protiv "azura", ali su napravili kiks koji je skupo koštao.

Slavlje portugalskih fudbalera na meču baraža sa Severnom Makedonijom / Foto: Tanjug/AP

Naime, i 32. minutu došlo je do kobnog, loše izvedenog dodavanja Ristovskog sa desne aut-linije ka centru terena, što su domaćini iskoritili da preko Bruna Fernandeša dođu do lopte. Istog časa je krenula neumoljiva kontra Portugalaca, u kojoj je lopta stigla do Ronalda, a ovaj vratio Brunu, posle čega je usledio neodbranjiv šut sa 15 metara.

Tada grogirane Makedonce dokusurio je isti igrač, i to u 65. minutu, kada je Pepe oduzeo loptu rivalima, dodao Žoti na levom krilu a ovaj idealno centirirao Brunu čiji je volej, otprilike sa mesta odakle se šutiraju penali, iznova savladao golmana Dimitrievskog.


U nastavku utakmice dolazilo je i do koškanja aktera, najratoborniji su bili Diogo Žota i Ezgjan Alioski, ali ono što je bilo najvažnije, rezultat se više nije menjao.

Sa druge strane, Poljska je na svom terenu u Hožovu eliminisala Švedsku pobedom od 2:0.
Prvi pogodak dao je najbolji poljski, a trenutno i najbolji evropski golgeter, Robert Levandovski, i to iz jedanaesterca u 49. minutu, da bi sve nade Šveđana srušio Piotr Zielnski kada je iskoristio kiks rivala u 72. minutu.


Među rezervama gostiju našao se i nedovoljno oporavljeni, čuveni golgeter Zlatan Ibrahimović, ali njegove kolege nisu uspele da ga "odvedu" na Mundijal, niti on sam kada je ušao u igru u 80. minutu, pa će na šampionat sveta iz baraža ići Poljaci i pomenuti Portugalci.


Podsetimo, žreb za Svetsko prvenstvo u fudbalu biće održan u petak, 1. aprila.

BONUS VIDEO VLAHOVIĆ NOVI REKORDER: Pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)