STRAŠNI UDARCI ZA BRAZIL: Sve su mogli da očekuju posle pobede od Srbije, ali ne i ovo

Novosti online

25. 11. 2022. u 16:50

SRBIJA i Brazil sastali su se na Svetskom prvenstvu u fudbalu, a dan nakon tog duela "karioke" su sačekale dve loše vesti.

СТРАШНИ УДАРЦИ ЗА БРАЗИЛ: Све су могли да очекују после победе од Србије, али не и ово

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Srbija je izgubila od Brazila u Lusailu, pa joj ostaju još dve šanse, protiv Kameruna i Švajcarske, da osvoji bodove za plasman u nokaut fazu, dok favorit za osvajanje prvog mesta u grupi već u 2. kolu može da potvrdi prolazak dalje.

Međutim, taj meč lidera na tabeli (Brazil u ponedeljak igra protiv Švajcarske) proteći će bez najvećeg asa brazilskog fudbala, Nejmara, ali i još jednog startera iz meča sa Srbijom, Danila.

To je otkrio doktor reprezentacije Rodrigo Lasmar, potvrdivši da obojica neće moći da igraju u drugom kolu mundijalskog nadmetanja u Kataru.

- Nejmar i Danilo su sa tretmanom počeli još sinoć, odmah posle utakmice. Danas (petak) ujutru su opet pregledani i to magnetnom rezonancom, kako bismo tačno znali kako su. Skeniranje je pokazalo da Nejmar ima povredu lateralnog ligamenta desnog skočnog zgloba, uz mali otok. Danilo ima povredu medijalnog ligamenta levog skočnog zgloba. Obojica će nastaviti sa tretmanima. Nama je jako važno da ostanemo mirni, staloženi, jer ćemo lečenju pristupati svakodnevno kako bismo imali prave informacije i određivale najbolja rešenja na osnovu njih. Možemo već sada da kažemo da ovu dvojicu fudbalera nećemo imati na raspolaganju za sledeću utakmicu, ali oni ostaju na medicinskim tretmanima, jer nam je cilj da ih oporavimo na vreme za nastavak takmičenja - rekao je Lasmar.

Sinoć je, podsetimo, selektor Brazila, Tite, rekao da je "ubeđen da će Nejmar igrati na ovom Mundijalu", ali je doktor reprezentacije tada istakao da je ipak potrebno sačekati da u naredna 24 sata budu obavljeni dodatni pregledi.

Sada, kada je to urađeno, postalo je jasno da (najmanje) na utakmici protiv Švajcarske Nejmar neće moći da pomogne saigračima iz brazilske reprezentacije, baš kao i Danilo, dok je u ovom trenutku njegov povratak mundijalskim obavezama još pod znakom pitanja.

Podsetimo, reprezentacija Srbije igra sledeći meč protiv Kameruna, u ponedeljak od 11 časova prepodne po našem, srednjoevropskom vremenu. I  tu utakmicu možete uživo da pratite uz portal "Novosti", u čijoj sekciji "Katar 2022" vas već čeka obilje materijala sa Svetskog prvenstva u fudbalu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)