POSEBAN DAN ZA LEVANDOVSKOG: Ništa od novog iznenađenja, Poljska pobedila Saudijsku Arabiju (FOTO)

Č. V.

26. 11. 2022. u 16:06

NIJE Poljska dozvolila Saudijskoj Arabiji da napravi novo iznenađenje, pošto su crveno-beli slavili sa 2:0, a ovaj dan će dugo pamtiti Robert Levandovski.

ПОСЕБАН ДАН ЗА ЛЕВАНДОВСКОГ: Ништа од новог изненађења, Пољска победила Саудијску Арабију (ФОТО)

FOTO: AP/Tanjug

Napadač Barselone je postigao drugi gol na ovoj utakmici, a to mu je bio prvi u dresu nacionalnog tima na Svetskim prvenstvima, ukupno 77. u reprezentaciji.

Deluje da su izabranici Česlava Mihneviča lako došli do prvog trijumfa na Mundijalu u Kataru, ali nije bilo tako. Nekoliko velikih prilika nije iskoristila azijska selekcija koja može da žali što nije osvojila bar bod.

Odlično je tim Erva Renara ušao u meč, više napadao, no Poljska je bila ta koja je stigla do vođstva u 39. minutu, iako do tada nije pretila Al Ovaisu. Levandovski je sjajno centrirao, a loptu je u gol zakucao Pjotr Zjelinski.

Najbolju priliku za izjednačenje Saudijska Arabije propustila je u prvom minutu nadoknade kada je Al Davsarijev udarac sa penela zaustavio danas odlični Vojčeh Ščesni.

Nisu klonuli posle tog promašaja Saudijci, nastavili su i u drugom poluvremenu, da stvaraju šanse, ali kažnjeni su u 82. minutu.

Levandvoski je ukrao loptu protivniku ispred njegovog kaznenog prostora, a onda lagano u svom stilu zatresao mrežu.

Poljska sada ima četiri boda, Saudijska Arabija je na tri. U drugom meču ove grupe sastaju se Argentina i Meksiko.

Poljska - Saudijska Arabija 2:0 (1:0)

Stadion: "Edukešjn siti". Gledalaca: 44.259. Sudija: Vilton Sampajo (Brazil). Strelci: Zjelinski 39, Levandovski 82. (Poljska).

Poljska (4-2-3-1): Ščesni - Keš, Glik, Kivior, Berežinski - Krihovjak, Bjelik - Milik (od 71. Pjontek), Zjelinski (od 63. Kaminski), Frankovski - Levandovski.

Saudijska Arabija (4-1-2-3): Al Ovajs - Abdulhamid, Al Amri, Al Bolehi, Al Breik (od 65. Al Ganam) - Al Malki (od 85. Al Obud) - Al Najei (od 46. Al Abed/od 90+5. Bahebri)), Kano - Al Buraikan, Al Šehri (od 85. Al Davsari), Al Davsari.

Standings provided by Sofascore

Drugo poluvreme: Poljska - Saudijska Arabija 2:0

90+7' - Kraj utakmice!

90+1' - Drugo poluvreme produženo je za sedam minuta.

90' - Velika prilika za Levandovskog i odbrana Al Ovaisa. Promešao je odbrnu rivala, ali poslednju prepreku nije uspeo da savlada.

82' - Veliki je majstor Robert Levandovski. Ukrao je loptu protivniku na samom šesnaestercu, izašao ispred Al Ovaisa i lako ga savladao. To je za igrača njegovog kalibra zicer.

FOTO: AP/Tanjug

79' - Nova velika prilika za Saudijce. Opet nije bilo sreće, jer je pokušaj Al Abeda završio završio pored stative.

69' - Preti Al Davsari redovno Ščesnom, ali do sada je svaki put golman Poljske izlazio kao pobednik iz tih duela.

66' - Pokazao je Levandovski kakav je majstor i koliko mu je malo potrebno. Umakao je odbrani rivala, njegov udarac je završio na stativi. Drugi put okvir gola spašava Saudijsku Arabiju.

FOTO: AP/Tanjug

63' - Prva izmena u Poljskoj. Kaminski je zamenio Zjelinskog, a crveno-beli su moglo do 2:0. Sjajno je glavom šutirao Milik, ali prečka je bila saveznik izabranicima Erva Renara.

60' - Nova velika prilika za azijsku selekciju. Al Burkain je ostao sam na levoj strani, raspalio je po lopti, no ona je otišla pored gola, pa još uvek nema promene rezultata.

55' - Da nema Ščesnog rezultat bi sigurno bio drugačiji. Lopta je došla do Al Davsarija, ali golman Juventusa je sjajno ušao u šut i ostavio mrežu netaknutom.

FOTO: AP/Tanjug

54' - Bolje igra azijska selekcija na startu drugog dela meča, no opasnosti po Vojčeha Ščesnog još uvek nema.

47' - Odmah je Saudijska Arabija dobila prvi korner, ali odbrana Poljske je dobro reagovala. Ipak, u nastavku akcije Krihovjak je napravio faul u opasnoj poziciji.

46' - Počelo je drugo poluvreme utakmice u Al Rajanu.

Prvo poluvreme: Poljska - Saudijska Arabija 1:0

45+10' - Završeno je prvo poluvreme na utakmici u Al Rajanu. Svašta je moglo da se vidi u prvih 45 minuta ove utakmice.

45+2' - Prvo poluvreme produženo je čak za 10 minuta.

45+1' - Loptu je na belu tačku namestio Al Davsari, ali pročitao ga je Ščesni i uspeo da odbrani penal. Lopta se odbila nanogu Al Breika, no čuvar mreže crveno-belih je opet sjajno reagovao.

FOTO: AP/Tanjug

44' - Sporna situacija u kaznenom prostoru Poljske. Bielik je udario po nozi Al Šehrija, sudija Sampajo je otišao da pogleda snimak i dosudio je penal za Saudijsku Arabiju.

40' - Iskoristila je Poljska pad koncentracije rivala i došla do prednosti. Keš je uposlio Levandovskog koji je potom proigrao Zjelinskog koji je zakucao loptu u mrežu rivala.

FOTO: AP/Tanjug

35' - Ništa vredno pomena se nije desilo u poslednjih nekoliko minuta. Uglavnom se vodi velika borba za svaku loptu na sredini terena.

26' - Prva prilika za crveno-bele. Posle kornera Zjelinskog skočio je Bielik, ali jedan igrač azijske selekcije bio je na gol liniji i pravovremeno reagovao i odbio loptu u korner.

21' - Ne dešava se često da posle 20 minuta igre sudija pokaže četiri žuta kartona. Prvi "požuteli" u selekciji Saudijske Arabije je Al Malki. Zaista neverovatan početak utakmice.

FOTO: AP/Tanjug

20' - Već tri žuta kartona pokazao je sudija Sampajo i to svaki fudalerima Poljske. Poslednji koji je zapisan bio je Arkadijuš Milik.

16' - Vrlo brzo i drugi žuti karton i opet za Poljake. Ovoga puta ga je dobio Keš posle oštrog starta nad Al Davsarijem.

15' - Prvi žuti karton na utakmici dobio je Jakub Kivior koji će morati da bude oprezan u nastavku susreta.

13' - Velika šansa za Saudijce. Lopta je došla do Kana koji je fantastično šutirao sa ivice kaznenog prostora, no golman Juventusa je odlično intervenisao i odbio loptu u korner. Za sada se muče Poljaci.

FOTO: AP/Tanjug

11' - Veoma motivisano i energično je Saudijska Arabija ušla u utakmicu, više je lopta na polovini crveno-belih, ali još uvek nije bilo opasnosti po gol Vojčeha Ščesnog.

9' - Prvi korner izveli su izabranici Ervija Renara, no Poljaci su dobro reagovali i uspeli su da otklone opasnost.

7' - Moglo je biti nezgodno za Al Ovajsa. Nezodnu putanju dobila je lopta posle centaršuta Metija Keša. Ipak, golman azijske selekcije bio je pribran i uspeo je da interveniše.

FOTO: AP/Tanjug

3' - Dobar napad Saudijske Arabije. Al Davsari je centrirao oštro po zemlji, ali jedan igrač Poljske je bio dobro postavljen i otklonio je potencijalnu opasnost.

1' - Počela je utakmica na "Edukejš siti" stadionu u Al Rajanu.

Uoči meča:

Izabranici Erva Renara su do sada napravili najveću senzaciju, pošto su uvodnoj rundi posle preokreta pobedili Argentinu i sigurno su silno motivisani za još jedan uspeh.

Sa druge strane crveno-beli su remizirali sa Meksom. Veliku priliku da slave propustio je Robert Levandovski kome je Očoa odbranio penal.

U drugom meču ove grupe od 20 sati sastaju se Argentina i Meksiko.

Sastavi:

Poljska (4-2-3-1): Ščesni - Keš, Glik, Kivior, Berežinski - Krihovjak, Bjelik - Milik, Zjelinski, Frankovski - Levandovski.

Saudijska Arabija (4-1-2-3): Al Ovajs - Abdulhamid, Al Amri, Al Bolehi, Al Breik - Al Malki - Al Najei, Kano - Al Buraikan, Al Šehri, Al Davsari.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)