NOVINAR PROVOCIRAO "ORLOVE": Pokušao da uvuče fudbalere Srbije u političku propagandu

Novosti online

26. 11. 2022. u 15:49 >> 15:51

Dva dana nakon poraza Srbije od brazila na redovnoj pres konferenciji pred novinare su izašliMarko Grujić i Nemanja Maksimović.

НОВИНАР ПРОВОЦИРАО ОРЛОВЕ: Покушао да увуче фудбалере Србије у политичку пропаганду

FOTO: Tanjug/AP

Konferencija srpske reprezentacije održana je u Dohi, a mogli ste da je pratite uživo preko sajta "Novosti.rs".

 

Američki novinar "Asošijejted presa" je na današnjoj konferenciji za medije upitao fudbalere Srbije zbog čega su u svlačionici razvukli zastavu "Kosovo je Srbija, nema predaje" i da li su svesni da se kosovski fudbalski savez žalio zbog toga.

Portparol FSS Milan Vuković rekao je da igrači neće odgovarati na to pitanje, već samo o fudbalu i meču sa Kamerunom koji se igra u ponedeljak.

FOTO: Novosti.rs

OBRAĆANjE IGRAČA NOVINARIMA

Upitani su Grujić i Maksimović koliko poznaju kvalitete Kameruna.

- Reprezentacija Kameruna ima veliki broj kvalitetnih igrača. Imaju brze igrače u napadu, najopasniji su u kontri, bitno je bilo da dobro kontrolišemo njihov kontra napad, rekao je Maksimović.

- Kamerun je opasna ekipa, imaju dosta dobrih pojedinaca. Izdvojio bih Angvisu, on je motor te ekipe. Moramo da odigramo dobro i da ne dozvolimo njemu protok lopte, a ako to uspemo čeka nas dobar rezultat.  Ako uđemo u fizičku borbu to će više odgovarati Kamerunu. Talenat, tehnička potkovanost i kvalitet su na našoj strani, treba da se mi pitamo za sve na terenu, rekao je Grujić.

Novinara Asošijejted presa zanimalo je zbog čega su fudbaleri razvukli zastavu "Kosovo je Srbija, nema predaje", ali nije dobio odgovor na sramotnu provokaciju.

- Na ovoj konferenciji govorićemo samo o meču, nećemo se baviti temama koje nemaju dodirnih tačaka sa duelom protiv Kameruna, rekao je portparol FS Srbije Milan Vuković.

Podsetili su novinari da su trenirali Hrvati u vremenu odigravanja meča svaki dan, a Srbija će imati samo jedan trening u terminu odigravanja meča protiv Kameruna.

- U mnogome zavisi termin od selektora. Svako ima svoj način rada, mi u klubu ne treniramo u vreme odigravanja utakmice. Imamo malo vremena i mislim da ćemo biti spremni, rekao je Maksimović, a Grujić se nadovezao:

- Malo može da utiče, ali ne sme da bude alibi, to treba da zaboravimo, da ostavimo po strani i odigramo najbolje što možemo.

Grujić je upitan da li je pratio izjave iz Kameruna.

- Nisam nešto pratio, eto i izjava Etoa, on je bio veliki igrač i izjava da će osvojiti Mundijal je pretencziona, tu bih završio.

O neigranju Mitrovića

- On je vredan i učinio je sve da bude spreman, trenira veoma naporno da bude spreman za teren, verujem da će postići neki gol kada je napotrebnije.

Strane novinare zanimalo je kako se Srbija priprema za Kamerun.

- U Fudbalu se stvari brzo odvijaju moramo da se fokusiramo na Kamerun, to je naš glavni cilj, želimo da pobedimo, verujem da svi misle pozitivno. Neuspeh ne dolazi u obzir, ne razmišljamo o tome, moramo da ispravimo negativne stvari iz utakmice sa Brazilom, i potom prođemo dalje, rekao je Grujić.

Novinare je zanimalo zašto na konferenciji za medije  nema igrača koji su bili na terenu u duelu protiv Brazila, a dao je odgovor Milan Vuković

- Momci koji su pred vama su članovi reprezentacije Srbije, a zašto nema Sergeja i pitanja oko kadrovske situacije, sutra je na konferenciji selektor Stojković, pa možete sa njim da popričate, rekao je Vuković.

Odgovorili su naši reprezentativci na pitanje  o prelazu iz mlađe u seniorsku selekciju,

- Prošlo je seedam godina od mog poslednjeg gola, to je dovoljni pokazatelj u kakvoj sam golgeterskoj formi. Drugačije je jer je Brazil jedna od najvećih sila u fudbalu. Imaju veću bazu, tu je osnovna razlika jer mogu da koriste više igrača nego mi, rekao je Maksimović.

O fizičkom padu u meču sa Brazilom.

- Nismo jedini imali problema, dosta je evropskih reprezentacija imalo problema sa adaptacijom, igrači su spremni i nadam se da ćemo dati maksimum protiv Kameruna.

Upitan je Grujić očekuje li da bude starter protiv Kameruna.

- Nije na nama igračima da mislimo o tome. Sigurni smo da će Sergej učiniti sve da se stavi na raspolaganje do ponedeljka. Voleli bismo sigurno da dobijemo minutažu, ali sve zavisi od Sergeja koji je bitan za ovu ekipu.

Maksimović je upitan o narednoj utakmici.

- Bitno je prvo pobediti utakmicu, a posle i dati što više golova. Bitni su i kartoni, kao i fer plej, znate da FIFA pridaje dosta pažnje tome.

Neko od novinara podvukao je paralelu sa Mundijalom za mlade na kojima je Srbija prvi meč izgubila.

- Na Novom Zelandu smo izgubili prvu utakmicu, a potom smo uspeli da osvojimo Svetsko prvenstvo. I sada znamo da nije kraj, bitno je da smo tim, daćemo maksimum da pobedimo Kamerun i da obezbedimo prolaz, rekao je Maksimović.

Nadovezao se Grujić:

Pokazala je naša selekcija da ima kvalitet i da može da odgovori.

O tome šta je Piksi reko na treningu kada ih je okupio na centru.

- Posle poraza teško se spava. Čak i ujutru su pomešana osećanja. Dosta smo o tom meču razmišljali. U fudbalu se okreće novi list, nema osvrta unazad, to nam je selektor poručio, da budemo jači i snažniji, da nas ovo ne poljulja.

Podsetimo, Srbija je izgubila od Brazila u Lusailu, pa joj ostaju još dve šanse, protiv Kameruna i Švajcarske, da osvoji bodove za plasman u nokaut fazu.

Reprezentacija Srbije igra sledeći meč protiv Kameruna, u ponedeljak od 11 časova prepodne po našem, srednjoevropskom vremenu. I  tu utakmicu možete uživo da pratite uz portal "Novosti", u čijoj sekciji "Katar 2022" vas već čeka obilje materijala sa Svetskog prvenstva u fudbalu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)