ŠPANSKA SAPUNICA PRED MEČ SRBIJA - KAMERUN! Naš naredni rival optužen za mito i korupciju: Majka naturalizovanog Švajcarca otkrila sve

Novosti online

26. 11. 2022. u 15:56

REPREZENTACIJU Srbije očekuje duel sa Kamerunom na Mundijalu, a uoči tog meča, stigle su optužbe na račun fudbalskog saveza ove zemlje. One su stigle od strane majke kamerunskog fudbalera, koji igraju za reprezentaciju Švajcarske, takođe protivnika "orolova" u grupnoj fazi Svetskog prvenstva. Cela priča i njeni junaci kao da su iz "španske sapunice".

ШПАНСКА САПУНИЦА ПРЕД МЕЧ СРБИЈА - КАМЕРУН! Наш наредни ривал оптужен за мито и корупцију: Мајка натурализованог Швајцарца открила све

Foto: FSS

Naime, u prvom kolu grupe G na Mundijalu u Kataru Švajcarska je savladala Kamerun sa 1:0. Heroj je bio Bri Embolo koji je postigao jedini gol na meču i doneo tri velika boda Švajcarskoj.

Embolo nije slavio, a razlog je bio jednostavan. Rođen je u Kamerunu i nije želeo da protiv svoje otadžbine pokazuje emocije.

Kao mali došao je sa porodicom u Evropu. Ova zemlja mu je pružila sve kako u životu tako i fudbalskoj karijeri, pa i ne čudi njegov odabir reprezentacije.

Nakon gola, uprkos tome što nije slavio, naišao je na dosta kritika iz Kameruna, a Afrikanci su ga najstrašnije vređali, što je posebno uvredilo njegovu mamu Žermin.

FOTO: AP/Tanjug

Gospođa Embolo nije štedela reči i naravno stala je na stranu svog sina.

- Ostavite mog sina na miru. Švajcarci su ga sve naučili i naravno da će igrati za njih - rekla je Žermin, i dodala:

- A vi, umesto da trenirate svoje igrače, kod kuće imate samo korpuciju, kriminal i razne smicalice. Da biste igrali za kamerunsku reprezentaciju, morate dati nešto novca. Neka vas je sram i stid.

Oštra izjava Žermin Embolo odjeknula je u fudbalskom svetu i napadač Švajcarske reprezentacije dobio je punu podršku.

Poznato je da u afričkom fudbalu ima dosta radnji koje nemaju baš veze sa fudbalom. Kriminal i korupcija su dosta zastupljeni u tamošnjim ligama pa teško u takvom okruženju mogu napraviti igrača za neki reprezentativni kalibar.

Tanjug/AP

I sami smo svedoci da većina afričkih fudbalera i reprezentativaca od malena igra u evropskim zemljama kao što su Francuska, Švicarska, Belgija, Njemačka...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)