LEGENDARNI BRAZILAC UPOREDIO SRBE I HRVATE: "Neće nam biti lako, njihova škola fudbala je slična"

Tanjug

06. 12. 2022. u 10:44

BRAZILSKI fudbalski reprezentativac Dani Alves očekuje da će njegovom timu Hrvatska biti težak protivnik u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Kataru.

ЛЕГЕНДАРНИ БРАЗИЛАЦ УПОРЕДИО СРБЕ И ХРВАТЕ: Неће нам бити лако, њихова школа фудбала је слична

FOTO: EPA

Brazil je u osmini finala deklasirao Južnu Koreju sa 4:1, dok je Hrvatska na penale eliminisala Japan. 

- Hrvatska je težak protivnik, sa dobrim fudbalerima, koji igraju u evropskim klubovima. Njihova škola fudbala je slična srpskoj. Moramo da se prilagodimo njihovom stilu igre i da dobro isplaniramo meč - rekao je Alves.

Brazil je u osmini finala SP savladao Južnu Koreju sa 4:1, dok je Hrvatska tek posle boljeg izvođenja penala eliminisala Japan ukupnim rezultatom 4:2.

Pobednik duela Hrvatska - Brazil igraće u polufinalu SP sa boljim iz meča Argentina - Holandija. Alves je dobar prijatelj sa kapitenom Argentine Lionelom Mesijem.

- Šta da kažem o Mesiju? Sve prolazi kroz njega, kroz njegove noge. On je u brutalnoj formi. Sve što moramo da uradimo jeste da se borimo za naš cilj. Iz poštovanja prema Hrvatskoj moramo da mislimo na taj meč, pošto smo u četvrtfinalu, a ne u polufinalu. Hrvatska je puna kvaliteta i zaslužuju 110 odsto naše pažnje - zaključio je Alves, koji je trenutno član meksičkog Unama.

Utakmica između Brazila i Hrvatske biće odigrana u petak od 16 sati.

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)