ŠANSA - KAD MESI IZGUBI LOPTU! Holanđani u teškoj misiji protiv Argentine: Kako zaustaviti Lea?

Novosti online

07. 12. 2022. u 11:00

KAKO zaustaviti Lea Mesija? Pitanje koje mori fudbalske trenere, stručnjake, analitičare skoro dve decenije, ovih dana mučiće i sve navijače reprezentacije Holandije.

ШАНСА - КАД МЕСИ ИЗГУБИ ЛОПТУ! Холанђани у тешкој мисији против Аргентине: Како зауставити Леа?

FOTO: AP/Tanjug

Ukrstiće se "lale" sa Argentinom u jednom od četvrtfinalnih "blokbaster" mečeva (petak, 20.00), a nema dileme da će sva svetla na katarskoj pozornici stadiona "Lusail" biti uperena upravo u omalenog mađioničara iz Rosarija.

Ali ne brine selektor Holandije Luj van Gal. Stari, namazani lisac veruje da ima recept kojim će neutralisati Lea i pogurati "lale" u polufinale.

- Mesi je najopasniji kreativac, u stanju je mnogo da stvara i sam postiže golove. Ali kada izgubi loptu, on ne učestvuje mnogo u igri, to nam daje šanse - rekao je Van Gal i sakrio karte govoreći o tome kakav će taktički plan koristiti protiv Mesija. - Videćete u petak. Neću vam reći.

Sa druge strane, nema misterije kod Frenkija de Jonga, mladog veziste Holanđana. Proveo je dve godine u Barseloni, gde je trenirao i igrao zajedno sa Mesijem.

- Da, znam ga, ali ne znam kako da ga zaustavim. Pravi razliku već 15 godina i to radi i na treninzima. Samo moramo da ga zaustavimo kao tim. Nismo jedan drugom slali poruke i ne planiram. Videćemo se u petak - rekao je De Jong.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)