BOLJE I OD NAJLUĐIH SNOVA: Napadač Portugala iz anonimnosti odleteo u orbitu

M. BLAŽIĆ

07. 12. 2022. u 22:47

FUDBALSKA planeta je bila u šoku kada se u startnoj postavi Portugalaca za meč sa Švajcarskom našao Gonzalo Ramos, umesto neprikosnovenog Kristijana Ronalda, a posle sat vremena igra stanje šoka je zamenjeno oduševljenjem.

БОЉЕ И ОД НАЈЛУЂИХ СНОВА: Нападач Португала из анонимности одлетео у орбиту

FOTO: Tanjug/AP

Momak rođen u mestu Oljao 2001. godine, odigrao je "kao mator", sa tri gola uništio snove "sajdžija" da konačno mogu da naprave nešto više i postao prvi fudbaler posle slavnog Brazilca Pelea, koji je u ovom starosnom dobu uspeo da matira protivničkog golmana tri puta na Svetskom prvenstvu.

- Nisam ni u najluđim snovima sanjao da ću postići het-trik. Nisam ni pročitao sve poruke koje sam dobio posle meča, a prvi su mi čestitali roditelji - rekao je Ramos, čiji su idoli zemljak Ronaldo, Levandovski i Ibrahimović.

Ko je Gonzalo Ramos? Pitanje koje su postavljali mnogi koji se smatraju fudbalskim poznavaocima nije skroz na mestu, s obzirom na to da napadač Benfike nije stigao "niotkuda". Iza momka, koji u domovini ima nadimak Čarobnjak, nalazi se sjajna sezona u dresu lisabonskog velikana, gde je na pravi način iskoristio odlazak Darvina Nunjesa u Liverpul. Uz 14 postignutih golova upisao je Ramos i sedam asistencija.

Ponikao je u omladinskoj školi "orlova", a za seniorski tim je debitovao u julu 2020. i odmah je zatresao mrežu rivala dva puta. U omladinskoj Ligi šampiona je bio najbolji strelac sa osam golova, a u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju se prvi put našao na semaforu u aprilu ove godine kada je pogodio protiv Liverpula na "Enfildu" - 3:3.

Prošao je sve omladinske selekcije Portugalije, a zanimljivo je da je u Kataru pre briljantne partije protiv Švajcarske odigrao samo 12 minuta, tri protiv Gane i devet sa Urugvajem.

Ronaldo: Čestitke mladima, san živi

VELIČINI kakva je Kristijano Ronaldo nije prijao ostanak na klupi, prvi posle 14 godina na velikim takmičenjima, ali je ipak posle utakmice sa Švajcarskom dostojanstveno putem "Instagrama" čestitao saigračima.

- Neverovatan dan za Portugaliju, sa istorijskim rezultatom na najvećem takmičenju svetskog fudbala. Luksuzna izložba tima punog talenta i mladosti. Našoj selekciji treba čestitati. San živi! Do kraja! Snaga, Portugalija - poručio je Ronaldo.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)