PROMAŠAJ KOJI ĆE GA PROGANJATI DO KRAJA ŽIVOTA: Legendarni Alan Širer o penalu Harija Kejna

Tanjug

11. 12. 2022. u 17:30

BIVŠI engleski fudbalski reprezentativac Alan Širer pružio je podršku napadaču Hariju Kejnu posle eliminacije "gordog albiona" sa Svetskog prvenstva u Kataru.

ПРОМАШАЈ КОЈИ ЋЕ ГА ПРОГАЊАТИ ДО КРАЈА ЖИВОТА: Легендарни Алан Ширер о пеналу Харија Кејна

FOTO: AP/Tanjug

Engleska je porazom od Francuske (1:2) sinoć završila nastup na Mundijalu u četvrtfinalu SP, a Kejn je umesto heroja postao tragičar.

Kejn je postigao jedini gol za svoj tim sa penala u 54. minutu, ali je pola sata kasnije mogao da donese izjednačenje svom timu pri vođstvu Francuza od 2:1. Međutim, njegov udarac sa 11 metara završio je preko gola.

- Takav je život napadača. Dovedete sebe u takvu poziciju i ovaj promašaj će proganjati Harija do kraja života. Ali, svaki špic mora da bude spreman na to: nekada pobediš, nekada izgubiš. Ne možete svaki put da pogodite, samo što neki promašaji znače više od drugih i bole kao sam đavo, rekao je Širer za "Bi-Bi-Si (BBC)".

Širer je priznao da u potpunosti razume kapitena engleske reprezentacije.

- Moj najveći promašaj je bio protiv Sanderlenda i proganja me i dan danas. Tako ni Kejn neće spavati nekoliko noći, takva je ličnost, jer znam koliko sve ovo znači i njemu i celom timu. On sad misli koliko je koštao Englesku. Samo što mi gledamo iz drugačije perspektive i mislimo koliko je samo puta on spasao državni tim, zaključio je Širer, koji je za Englesku od 1992. do 2000. odigrao 63 utakmice.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)