VAR JE KRIV ŠTO JE KEJN PROMAŠIO PENAL? Legenda nemačkog fudbala smatra da provere video-asistencije predugo traju

Novosti online

12. 12. 2022. u 14:46

ŠAMPION sveta iz 1990. sa Nemačkom Jirgen Klinsman smatra da je kapiten Engleske Hari Kejn zbog dekoncentracije promašio penal u 84. minutu utakmice protiv Francuske u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Kataru.

ВАР ЈЕ КРИВ ШТО ЈЕ КЕЈН ПРОМАШИО ПЕНАЛ? Легенда немачког фудбала сматра да провере видео-асистенције предуго трају

FOTO: AP/Tanjug

Francuska je pobedila Englesku 2:1, a napadač Totenhema je u 84. minutu imao priliku da svom timu donese izjednačenje. Međutim, njegov udarac je završio visoko preko gola. Kejn je prethodno u 54. minutu bio precizan sa 11 metara.

- Previše vremena je prošlo od VAR provere do izvođenja penala. Veliki sam obožavalac Harija Kejna. Da je imao priliku da samo spusti loptu i izvede penal, verovatno bi postigao gol. Previše vremena gube fudbaleri na terenu prilikom VAR provere. Onda izvođač penala previše razmišlja, dođe do dekoncentracije i tada se dese ovakve situacije kao na meču Engleska - Francuska - rekao je Klinsman, koji je nosio dres Totenhema u sezonama 1994/95. i 1997/98.

Nemački fudbalski stručnjak tvrdi da je impresioniran igrom Engleske na SP.

- Engleska je odigrala veoma dobar turnir. Oni kao tim i dalje rastu, imaju dosta talentovanih igrača i na velikim turnirima stiču potrebno iskustvo. Mislim da je njihov meč sa Francuskom došao prerano. Trebalo je sa Francuzima da igraju u polufinalu ili finalu - zaključio je Klinsman, koji je bio selektor Nemačke i SAD, a vodio je i minhenski Bajern, odnosno berlinsku Hertu.

Francuska će u sredu u polufinalu SP igrati sa Marokom, dok će se u prvom polufinalu u utorak sastati Argentina i Hrvatska.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)