PARIZ ĆE GORETI VEČERAS: Vlasti "Grada svetlosti" u strahu od navijačkih nereda zatvaraju najpoznatiju ulicu na svetu

Novosti online

14. 12. 2022. u 12:43

GRADSKE vlasti Pariza razmišljaju da najpoznatiji gradski bulevar Šanzelize (Jelisejska polja) zatvore večeras tokom i posle utakmice polufinala Mundijala između Francuske i Maroka, kako bi se sprečili mogući neredi među navijačima dve reprezentacije.

ПАРИЗ ЋЕ ГОРЕТИ ВЕЧЕРАС: Власти Града светлости у страху од навијачких нереда затварају најпознатију улицу на свету

FOTO: EPA

Reč je o utakmici visokog rizika za "Grad svetlosti", pa je gradska prefektura odlučila da mobiliše 2.000 policajaca, 800 više nego u subotu, kada su se igrala četvrtfinala između Francuske i Engleske, odnosno Maroka i Portugala.

Ali gradonačelnik osmog arondismana, gde se nalazi jedna od najpoznatijih ulica na svetu, smatra da je i 2.000 premalo i jedini način da se spreči incident je zatvaranje bulevara posle 20 časova.

U Francuskoj živi brojna marokanska zajednica, tako da će policija u Gradu svetlosti imati mnogo posla ako se Francuzi sukobe sa Marokancima.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)