DAN KOJI NE MOŽE DA SE ZABORAVI: Fudbaler Francuske ušao u istoriju

Novosti online

14. 12. 2022. u 22:48

FUDBALER Francuske Randal Kolo Muani nije bio planiran da igra na Mundijalu u Kataru. Ipak, našao se na spisku selektora Didijea Dešana nakon što je zbog povrede otpao Kristofer Nkuku i uspeo je ovog 14. decembra da uđe u istoriju.

ДАН КОЈИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЗАБОРАВИ: Фудбалер Француске ушао у историју

FOTO: AP/Tanjug

Igrač nemačkog Ajntrahta je u 78. minutu polufinala protiv Maroka dobio priliku da zaigra umesto Usmana Dembelea i 44 sekunde su mu bile dovoljne da postigne prvenac u dresu nacionalnog tima.

Neće samo po tome pamtiti ovaj dan, već i zato što je treći u istoriji po brzini postizanja pogotka po ulasku sa klupe. prvi je Ričard Morales iz Urugvaja koji je dao gol nakon samo 16 sekundi protiv Senegala 2002. godine, a drugi je Ebe Sand koji je 1998. godine za Dansku nakon 26 sekundi matirao protivnika. 

Kolo Muani je pogotkom overio prolaz Francuske u finale. "Galski petlovi" će priliku da odbrane titulu šampiona sveta imati protiv Argetnine (nedelja, 16).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)