DUŠAN TADIĆ U ODABRANOM DRUŠTVU: Samo su finalisti Mundijala ispred kapitena Srbije

Novosti online

21. 12. 2022. u 10:00

SRBIJA nije prikazala ono što se očekivalo na Mundijalu u Kataru, ali Dušan Tadić je bio jedan od najboljih igrača "orlova".

ДУШАН ТАДИЋ У ОДАБРАНОМ ДРУШТВУ: Само су финалисти Мундијала испред капитена Србије

FOTO: Tanjug/AP

On je na tri utakmice upisao dve asistencije. Najpre je protiv Kameruna proigrao Strahinju Pavlovića, a onda i protiv Švajcarske Aleksandra Mitrovića. Učestvovao je i kod pogotka Dušana Vlahovića u duelu sa "sajdžijama", no to mu nisu uračunali kao precizno dodavanje jer je jedan igrač protivničkog tima igrao loptom.

Uprkos tome što Srbija nije prošla grupu, Tadić se našao u vrhu liste po jednom parametru. Fudbaler Ajaksa je zauzeo visoko šesto mesto po broju stvorenih šansi za saigrače (10), a ispred njega se nalaze samo igrači iz Argentine i Francuske koji su igrali finale.

Na prvom mestu je Antoan Grizman (22), iza njega je Lionel Mesi (21), zatim slede Usman Dembele, Teo Ernandez i Kilijan Mbape po 11. Naredni je kapiten "orlova", njemu u leđa gledaju Anhel di Marija i Kodi Gakpo sa takođe 10, ostatak liste čine Kristijan Eriksen i Džošua Kimih sa po devet stvorenih prilika za saigrače.

Podsetimo, Svetsko prvenstvo osvojila je Argentina koja je u meču za trofej pobedila Francusku.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)