OŠTETIO HRVATSKU, PA DOBIO PRIZNANJE: Luka Modrić je imao šta da kaže o Italijanu

Novosti online

28. 12. 2022. u 15:37

ITALIJANSKI sudija Danijele Orsato dobitnik je međunarodnog priznanja "Đulio Kamapanati" namenjenog najboljem sudiji na Evropskom i Svetskom prvenstvu. Ta informacija nije se dopala Hrvatima.

ОШТЕТИО ХРВАТСКУ, ПА ДОБИО ПРИЗНАЊЕ: Лука Модрић је имао шта да каже о Италијану

FOTO: Tanjug/AP

Italijanski sudija ostao je u jako neugodnim sećanjima navijačima Hrvatske nakon što je Argentini dosudio penal u polufinalu, nakon kontakta Dominika Livakovića i Julijana Alvareza, koji je deo javnosti ocenio kao nepostojeći penal.

Luka Modrić je nakon meča oštro prokomentarisao suđenje Italijana.

- Ne volim da pričam o sudijama, ali ovaj je jedan od najgorih. Ne pamtim ga po dobrom. Za mene to nije bio penal, a to nas je ubilo, rekao je Modrić, a podsećaju danas novinari "Jutarnjeg lista".

Pored polufinala Orsato je sudio i susret Katara i Ekvadora na otvaranju Svetskog prvenstva u Kataru. Drugi u poretku bio je poljski sudija Simon Marčinjak, koji je sudio finale između Argentine i Francuske.

Orsato je drugi italijanski sudija koji će dobiti ovo priznanje, pre njega to je bio Nikola Ricoli za Svetsko prvenstvo 2014. i Euro 2016. godine.

Hrvati podsećaju na ironičan podatak, istu nagradu dobio je nakon Svetskog prvenstva u Rusiji argentinski sudija Nestor Pitana, kojeg Hrvati takođe ne pamte po dobrom, tokom finala sa Francuskom nisu bili zadovoljni njegovim odlukama.

BONUS VIDEO: USPESI SRPSKOG SPORTA U 2022. Godina individualnih sportista

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)