ŠTA RADI OVA FIFA?! DŽaka provocirao "orlove" na Svetskom prvenstvu, a jedino Srbija kažnjena - i to drakonski

Novosti online

13. 01. 2023. u 19:40

BURA oko meča odigranog na Mundijalu u Kataru, Srbija - Švajcarska i dalje se ne stišava. I taman kada se malo zaboravio taj bolan meč za celu naciju, FIFA nas je svojom odlukom podsetila ponovo na Svetsko prvenstvo.

ШТА РАДИ ОВА ФИФА?! Џака провоцирао орлове на Светском првенству, а једино Србија кажњена - и то драконски

FOTO: Tanjug/AP

Naime, Međunarodna fudbalska federacija pokrenula je disciplinski postupak protiv fudbalskih saveza Argentine, Srbije, Meksika i Ekvadora zbog ponašanja igrača i navijača na Svetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine.

Što se "orlova" tiče, FIFA je kaznila selekciju Srbije sa 50.000 švajcarskih franaka zbog skandiranja navijača na meču sa Švajcarskom tokom kog su pojedini igrači Švajcarske vređani na nacionalnoj osnovi.

Zanimljivo, sve sramne provokacije Džake i drugova nisu uzete u razmatranje.

Tanjug/AP

- Disciplinska komisija FIFA sankcionisala je Fudbalski savez Srbije novčanom kaznom od 50.000 švajcarskih franaka i delimičnim zatvaranjem stadiona (zatvoreno 25% mesta) na sledećoj zvaničnoj utakmici FIFA, koju će njegova muška A selekcija igrati na reprezentativnom nivou.  Sve zbog kršenja članova 13 (Diskriminacija) i 12 (Nedolično ponašanje igrača i zvaničnika) FIFA Disciplinskog kodeksa u svetlu skandiranja srpskih navijača i nedoličnog ponašanja tima (individualne sankcije za sedam igrača) tokom utakmice Srbija protiv Švajcarske FIFA Svetskog prvenstva - stoji u saopštenju FIFA.

Meksiko je kažnjen sa 100.000 švajcarskih franaka zbog anti-gej skandiranja navijača iz Meksika, dok je Ekvador kažnjen sa 20.000 evra zbog uvreda tokom skandiranja navijača Ekvadora na račun Čilea.

Fudbaleri Argentine su nakon trijumfa u finalu Mundijala burno slavili. Trčali su i pevali kroz prostor za zvanične intervjue i pritom oštetili slabe pregradne zidove. Potom se nisu odazvali na poziv da razgovaraju sa međunarodnim medijima, pa je zbog svega toga pokrenuta istraga protiv FS Argentine.

A istraga je pokrenuta i protiv Fudbalskog saveza Hrvatske zbog "potencijalng kršenja člana 13 Diciplinskog kodeksa (diskriminacija) i člana 16 (bezbednost na mečevima)".

BONUS VIDEO: ANKETA: Pitali smo Beograđane da li Dragan Stojković treba da ostane selektor? 

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)