ARGENTINSKO ČUDO OD DETETA IZDAO SVOG AGENTA: Svi su očekivali da će potpisati za jednog španskog giganta, a on izabrao drugog

Novosti online

16. 01. 2023. u 18:43

LOMILA su se koplja prethodnih meseci oko argentinskog vunderkinda Đanluke Prestijanija, a on je konačno doneo odluku u kom evropskom gigantu će nastaviti karijeru.

АРГЕНТИНСКО ЧУДО ОД ДЕТЕТА ИЗДАО СВОГ АГЕНТА: Сви су очекивали да ће потписати за једног шпанског гиганта, а он изабрао другог

FOTO: FK Velez Sarsfild

Treći najmlađi debitant u istoriji argentinske Primere, iza Dijega Maradone i bivšeg mu zeta Serhija Aguera, imao je unosne ponude najvećih španskih klubova Real Madrida i Barselone.

On se na kraju odlučio da karijeru nastavi u crveno-plavom dresu iako je kraljevski klub na papiru bio favorit da ga potpiše, jer je njegov agent Rolando Zarate nekada nastupao za Real i za njihovu filijalu Kastilju.

Iako ima tek 16 godina uveliko je prvotimac Velez Sarsfilda, za koga je debitovao u maju prošle godine u meču Kope Libertadores protiv Estudijantesa. Imao je 16 godina , tri meseca i 22 dana.

Prestijani igra na poziciji levog krila, a ove sezone je za Velez upisao šest nastupa na kojima ima jednu asistenciju.

Barselona će Velezu za ovog mladog talenta platiti samo tri miliona evra jer je to bila njegova otkupna klauzula. On će narednog leta dobiti i italijanski pasoš što znači da neće okupirati mesto sigrača van evrospke unije.

Osim španskih giganata za njega su bili zainteresovani Čelsi i Milan.

Prestijani je još u Estudijantesu zaradio nadimak "La pulga" (buva) koji je kao klinac u Njuels Old bojsima nosio Lionel Mesi. Sada bi mogao da nasledi i Leovu desetku u Barseloni. Za sada, u Velezu nosi broj 42, a u selekcijama Argentine uglavnom 11, po poziciji u timu.

Jedino što mu zameraju je temperament. Prošle godine na čuvenom turniru "mini mundijal" u Francuskoj potukao se sa pola reprezentacije Brazila do 17 godina nakon što su ga neki od njih provocirali pošto su obedili u finalu.

BONUS VIDEO - Tajna najvećeg fudbalskog stadiona na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)