"SRBIJA JE BILA U TOTALNOM RASULU": Savićević začuđen ponašanjem "orlova" u Kataru: "Protiv Kameruna traže zamene, a četiri dana kasnije..."

Novosti online

12. 02. 2023. u 15:22

LEGENDARNI Dejan Savićević, predsednik fudbalskog saveza Crne Gore analizirao je učinke reprezentacija sa prostora bivše Jugoslavije, a posebnu pažnju posvetio je nacionalnoj selekciji Srbije.

СРБИЈА ЈЕ БИЛА У ТОТАЛНОМ РАСУЛУ: Савићевић зачуђен понашањем орлова у Катару: Против Камеруна траже замене, а четири дана касније...

FOTO: AP

Bivši saigrač selektora Dragana Stojkovića Piksija, a pre svega njegov veliki prijatelj, bacio je sumnju na ponašanje pojedinih "orlova" na Mundijalu, ali i akcenat stavio na lošu fizičku spremu naših reprezentativaca.

- Srbija nije imala sreće, fizički je bila u totalnom rasulu. Čudilo me i ponašanje četvorice-petorice igrača koji su protiv Kameruna govorili da ne mogu da igraju. Tražili su zamenu, a četiri dana kasnije protiv Švajcarske su svi mogli. Hrvatska je, za razliku od ostalih država iz regije, napravila kult reprezentacije - rekao je Savićević u podkastu "Sportlajt". 

Što se tiče Hrvatske, komplimenti su stizali pre svega na račun golmana Dominika Livakovića i defanzivca, Juranovića, a za supertalentovanog Joška Gvardiola je rekao da bi "vredeo 300.000.000 da je Englez".

- Jedan igrač me je pitao kako misli Hrvatska da u tri utakmice s dva šuta i dva gola igra finale Svetskog prvenstva. Hrvatska je imala dobar vezni red, što se znalo i pre početka Svetskog prvenstva, ali nedostajao joj je prvi napadač poput Mandžukića. To mi je rekao i Zvonimir Boban pre početka Svetskog prvenstva. Petković i Livaja nisu igrači tog nivoa da mogu biti prevaga na terenu. Nedostajao im je i bočni igrač profila Rebića iz Milana - analizirao je popularni "genije".

BONUS VIDEO: PETRIĆ UTUČEN NAKON BOLNOG PORAZA: "Moja naivnost i dobrota su nas koštale"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)